Общество

Определены лучшие зенитчики Национальной гвардии Украины (видео)

12 сентября 2019 06:58

На Рівненщині, завершилися змагання на кращий розрахунок ЗУ-23 серед підрозділів протиповітряної оборони Національної гвардії України. Протягом двох днів свої вміння та майстерність демонстрували п’ять найсильніших команд, кожна з яких представляла територіальне управління Нацгвардії.

Змагання на кращий розрахунок ЗУ-23 відбуваються у три етапи: спочатку найкращих визначають у військових частинах, потім змагання проходять під керівництвом начальників протиповітряної оборони територіальних управлінь. На завершальному етапі визначаються найкращі серед підрозділів Національної гвардії України. Цього року у запеклій боротьбі зійшлися представники військових частин Нацгвардії – 3011, 3017, 3027, 3028 та 3029.

«Розрахунки змагаються у кількох номінаціях: виконання нормативів бойової роботи, зенітний біатлон та виконання вправ бойових стрільб. Для перемоги важливо, щоб розрахунок, починаючи від водія і закінчуючи кожним номером обслуги, був згуртованим, знав своє місце і роль. Бо саме це в подальшому покращить як результат розрахунку, так і роботу підрозділу в цілому», – розповів начальник служби застосування підрозділів протиповітряної оборони Головного управління НГУ полковник Олександр Оністрат.

За результатами дводенних змагань найкращим визнано зенітний розрахунок військової частини 3017 Східного ОТО. Друге місце посіли зенітники військової частини 3027 Північного ОТО, третє – гвардійці військової частини 3029 Південного ОТО.

Зенітний розрахунок військової частини 3017 до змагань готувався під керівництвом старшого офіцера протиповітряної оборони родів військ і служб Східного ОТО майора Олександра Пархоменка.

«Третій рік поспіль наші зенітники здобувають перше місце. На мою думку, перш за все, щоб перемогти, потрібно бути справжньою командою і діяти злагоджено. Девіз підрозділів протиповітряної оборони: «Краще можна, гірше – ні!» Тому щороку ми напружено готуємося до змагань, намагаємося удосконалюватися та покращувати свої результати», – розповів офіцер.

Солдат військової частини 3017 Східного ОТО Данило Яблочкін у розрахунку виконує обов’язок навідника. Після змагань почувається виснаженим, адже довелось пережити багато емоцій.

«Я хвилювався за результат, хвилювався за команду. Це була важка і кропітка робота усіх. Кожне змагання давалося важко, адже команди усі сильні і змагалися на рівних», – зізнався хлопець.

Команда-переможець представить Національну гвардію у змаганнях серед підрозділів протиповітряної оборони Збройних сил України, які відбуватимуться найближчим часом на Рівненщині.

Лейтенант Аліна Новікова,

молодший сержант Юлія Ковпак

Джерело: НГУ


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling