Політика

Гвардеец признан лучшим наводчиком ЗУ-23 в Украине (видео)

15 Вересня 2019 12:14

Теоретичні знання, вправність виконання нормативів, влучність стрільби – усе це протягом трьох днів на військовому полігоні Рівненщини демонстрували зенітники Нацгвардії та Збройних сил України. Тут тривали змаганнях підрозділів протиповітряної оборони серед родів військ ЗСУ. Захищати честь Національної гвардії України випало розрахунку військової частини 3017 Східного ОТО, який нещодавно став кращим серед підрозділів ППО Нацгвардії.

Змагання відбувалися у кілька етапів. Першого дня учасники демонстрували свої теоретичні знання, змагалися у вправності виконання нормативів. Наступний день присвятили зенітному біатлону. Вирішальним став останній день змагань, де зенітники демонстрували свій хист і навички у практичній бойовій стрільбі. Під час цієї вправи учасники мали вразити наземні та повітряні цілі, що знаходяться на відстані 800 метрів (рухома мішень, що імітує БТР) і 1300 метрів (завислий у повітрі вертоліт) від позицій.

«Під час змагань учасники демонструють не лише свої здібності, а й результат тієї наполегливої праці, яку вони приклали протягом року під час своєї професійної підготовки. Тут змагаються, обмінюються досвідом і діляться власними знаннями кращі з кращих», - розповів начальник військ ППО командування сухопутних військ, генерал-майор Сергій Кісільов.

За підсумками змагань зенітники військової частини 3017 Східного ОТО здобули «срібло», поступившись курсантам Харківського національного університету Повітряних сил. Разом з гвардійцями друге місце розділили представники сухопутних військ, третіми стали десантники.

Окрім того, солдат Максим Коваленко був визнаний кращим навідником ЗУ-23.

«Цю нагороду я не сприймаю як власну. Це перемога усієї нашої команди. Бо стрільба, і відповідно її результат, залежить від усього розрахунку - від наводчика до механіка водія», - вважає гвардієць.

Лейтенант Аліна Новікова,

Молодший сержант Юлія Ковпак


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling