Політика

В авиационной бригаде ВМС ВСУ состоялись полеты

16 Вересня 2019 18:50

В рамках льотної підготовки особового складу у морській авіаційній бригаді Військово-Морських Сил Збройних Сил України відбулися польоти. У повітря піднімалися гелікоптери Ка-27, Ка-226, а також модернізований Мі-8МСБ-В, який бригада нещодавно отримала на озброєння, повідомляє прес-служба МО.

Наразі льотний склад виконує польоти задля отримання допуску до пілотування цим гелікоптером, підготовка проводиться вдень та вночі. Льотний склад виконує польоти на різних висотах, тренується виконувати завдання з транспортування вантажів, бойової техніки, особового складу. Окрім цього, відпрацьовують питання повітряної розвідки та пілотування під час різних нештатних ситуацій, наприклад польоти з імітацією посадки на одному двигуні тощо.

— Вертоліт Мі-8 ми отримали нещодавно. Він здатний виконувати різні завдання — транспортні, бойові. На гелікоптері встановлені теплові відбивачі, які розсіюють теплове випромінювання, що знижує можливість ураження ракетами з тепловими головками самонаведення, — розповівльотчик-штурман вертолітної ланки льотної ескадрильї лейтенант Ігор Дейнека.

Зі свого боку бортовий технік вертольота МІ-8МСБ-В старший лейтенант Максим Білий зауважив, що модернізований гелікоптер хоч схожий за своїми льотно-технічними характеристиками з М-14, але відмінності у них є. На модернізованому гелікоптері Мі-8МСБ-В встановлений новий двигун ТВ3-117ВМА-СБМ1В виробництва «Мотор-Січ» замість ТВ2-117. Це дало змогу поліпшити його характеристики, наприклад витрата палива знижена.

— Наприклад, зона термопару перенесена в зону більш низьких температур, камера згорання виконана з більш жаростійкого покриття, що подовжує строк служби двигуна. Вистачає особливостей і з обслуговуванням. Новий тип техніки, до якого потрібно трошки звикнути. Ми всі дуже раді, що нам дають нову техніку. Чекаємо наразі на ще один такий самий гвинтокрил, — додав старший лейтенант Максим Білий.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling