Общество

My Way: Галицкая бригада НГУ отметила 20-летие

16 сентября 2019 14:26

Рівно 20 років минуло з того дня, коли Указом Президента України 2 бригаді було присвоєно почесне найменування Галицька. Того ж дня було вручено і бойовий прапор. З тієї пори 2 Галицька бригада Національної гвардії України стоїть на сторожі миру та спокою у містах дислокації: Львів, Тернопіль, Рівне, Ужгород. А з цього року – і у Сарнах.

З нагоди такої важливої для галицьких гвардійців дати у підрозділах бригади зібрались колишні військовослужбовці, почесні гості та друзі бригади. А у центрі Львова для гостей міста та містян зіграв оркестр, який, по праву, вважається кращим у Нацгвардії.

У Львові на урочистості, традиційно, завітали родини загиблих. Вони займають особливе місце у житті бригади. Їх рідні та близькі останні хвилин свого життя віддали служінню своєму народові у лавах бригади.

День народження бригади, як і будь-яке свято, не минає без подарунків. Так, від імені міських голів кращих гвардійців було нагороджено подяками та грамотами, деякі отримали нагороди і від духовенства. Очільник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області нагородив грамотою офіцера служби з громадського порядку капітана Сергій Вінярського. Адже саме з гвардійцями працівники поліції щодня пліч-о-пліч несуть служби на вулицях Ужгорода.

«Цей день є особливим для кожного з нас, - говорить заступник командира бригади полковник Сергій Ховайло, - ми маємо шанувати місце де проходимо службу, берегти бойовий прапор, згадувати людей, що віддали своє життя за Україну. Українська армія велична традиціями, які ми зобов’язані берегти та підтримувати. Сьогодні ми зібрали багато ветеранів, колишніх командирів бригади».


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling