Политика

Яременко: Украина не будет принимать участие в ближайшей сессии ПАСЕ

21 сентября 2019 12:14

Об этом на своей странице в соцсети сообщил руководитель Комитета по вопросам внешней политики Верховной рады Богдан Яременко:

За тиждень у сфері зовнішніх зносин парламент ратифікував два міжнародні договори (обидва покликані сприяти наповненню бюджету надходженнями від міжнародних фінансових операцій та зовнішньоекономічної діяльності);

провів спільне засідання комітетів з питань зовнішньої політики та інтеграції з ЄС, під час якого були обговорені загальні рамки зовнішньої політики та отримані відповіді і роз‘яснення щодо ходу мирних переговорів; а також чи не вперше в парламенті одночасно з‘явились для відкритої дискусії віце-прем‘єр, міністр закордонних справ і заступник керівника офісу президента;

утворив двосторонні «групи дружби» з Естонією, Канадою, США, Японією, Литвою (це лише початок цієї роботи);

створив постійні парламентські делегації в ПАРЄ, ОБСЄ, НАТО (робота продовжиться з ГУАМ, ПАЧЕС, Євронест і тд).

Додати сюди потрібно ще й десятки (без перебільшення) міжнародних зустрічей голови парламенту, голів комітетів та парламентарів, багато з яких мають зовсім не протокольний характер (парламент оповитий мережею десятків міжнародних проектів).

Виглядає так, що «турборежим» має не лише законотворчий вимір.

І хоча невдоволені іноді бувають, міжнародна діяльність парламенту є справді багатопартійною - усі делегації, групи і тд складаються з представників різних фракцій, формування інституцій відбувається відкрито і демократично.

В деяких делегаціях наші колеги-жінки становлять половину складу. Дуже радий за колегу по комітету Lisa Yasko, яка обрана головою делегації в ПАРЄ, і сусідку-мажоритарницю і Lesia Zaburanna, яка обрана співголовою групи дружби з Канадою.

Nikita Poturaev очолив делегацію в ПА ОБСЄ, а Yegor Chernev в ПА НАТО.

Ми швидко завершуємо установчий період і переходимо до роботи по суті.

Тут найскладнішим сьогодні є питання ПАРЄ. Не маючи іншої нагоди реагування на порушення цією організацією власних принципів, і зіштовхнувшись з достатньо відвертим ігнорування її інтересів, Україна наразі утримається від відрядження своєї делегації на найближчу сесію ПАРЄ. Натомість зосередимось на підготовці нашої делегації та проведенні консультацій з іншими державами членами РЄ з метою вироблення плану повернення довіри до ПАРЄ. Цей підхід підтримала переважна більшість фракцій українського парламенту.

Далі певно що буде


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling