Політика

Бойцы МВД достойно представляют Украину на Rapid Trident-2019 (видео)

21 Вересня 2019 12:36

На Львівщині, у рамках проведення Дня високоповажних осіб та преси, на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан мав змогу ознайомитися із ходом навчань та відпрацюванням завдань, які передбачені для багатонаціональних підрозділів, які беруть участь в командно-штабному навчанні «Репід Трайдент – 2019». На заході були присутні Міністр оборони України Андрій Загороднюк, заступник керівника Офісу президента України Олена Коваленко, командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Олександр Сирський.

Також, у складі делегації Міжнародний центр миротворчості та безпеки відвідали представники збройних сил країн, які беруть участь у навчанні «Репід Трайдент – 2019» та армій країн НАТО, представники яких перебувають в Україні як військові інструктори навчальних програм «ORBITAL», «UNIFIER», члени Київської асоціації військових аташе, дипломатичні представники інших держав, посадовці органів державної влади та місцевого самоврядування.

На багатонаціональних навчаннях підрозділи Національної гвардії України діють у складі батальйонно-тактичної групи МВС.

«Окрім військовослужбовців Національної гвардії України до складу зведеного батальйону також входять підрозділи ДПСУ, УДО, КОРД, ВСП ЗСУ, ДСНС,- зазначає полковник Олександр Кулішенко, - У ході подібних навчань особовий склад переймає досвід, який неможливо отримати в пунктах постійної дислокації. Ці навчання передбачають два етапи. На першому – інструктори країн-членів НАТО відпрацьовують з військовослужбовцями порядок поводження з саморобними вибуховими пристроями, надання першої медичної допомоги та навчають тактичним діям на полі бою. Другий етап передбачає безпосереднє відпрацювання практичних дій у складі батальйонної тактичної групи.

На цих навчаннях основний керівний склад штабу батальйону складається із військовослужбовців НГУ, які керують діями батальйонної групи й приданими силами.

Командує батальйонно-тактичною групою МВС, яка налічує понад три сотні військовослужбовців та працівників системи МВС, також офіцер Нацгвардії майор Олег Мироненко.

«Ми вбачаємо перевагу в тому, що діємо в складі зведеного батальйону разом із колегами із підрозділів Міністерства внутрішніх справ,- розповідає майор Олег Мироненко, - це дає нам можливість більш оперативно реагувати на зміни обстановки та ефективно виконувати поставленні завдання.

Перед українсько-американськими навчаннями «Rapid Trident – 2019» нацгвардійці пройшли підготовку в Міжнародному міжвідомчому багатопрофільному центрі підготовки підрозділів «Старе», що на Київщині, де упродовж серпня 18 канадських інструкторів навчали їх процесу управління військами (TLP) та зв’язку за стандартами НАТО, тактиці пересування, інженерній підготовці, тактичній медицині й топографії.

У військовому містечку «Центральне», учасники візиту ознайомились із навчально-матеріальною базою Міжнародного центру миротворчості та безпеки, оглянули проведення командно-штабної фази навчання у Центрі імітаційного моделювання.

Гості та представники українських й іноземних засобів масової інформації мали нагоду спостерігати практичні дії учасників навчання на двох окремих ділянках полігону.

На навчальній ділянці «Бій у місті» бійці військової частини 3028 Західного оперативно-територіального об’єднання НГУ, окремої гірсько-штурмової бригади ОК «Захід», спецпризначенці Військової служби правопорядку ЗС України, Нацполіції, Управління державної охорони, представники підрозділу цивільно-військового співробітництва ЗС України, саперний підрозділ ДСНС відпрацьовували питання блокування та ізоляції визначеного району, зачистки населеного пункту, переговорного процесу щодо звільнення заручників, штурму будівлі та звільнення заручників, надання першої медичної допомоги й евакуації поранених та ліквідації наслідків контртерористичних дій.

За діями нацгвардійців, стежив командир операції «UNIFIER» Збройних сил Канади підполковник Фредерік Коте.

«Дії військовослужбовців Національної гвардії України ми оцінюємо як чіткі, професійні і злагоджені, - зазначає підполковник Фредерік Коте. - На навчаннях підрозділ Нацгвардії працює в складі зведеного батальйону МВС, основне його завдання вести бойові дії у місті та ведення пошуку. Ми сьогодні побачили злагодженість команди та динаміку. Усі діяли дуже впевнено та швидко.

На другій навчальній ділянці «Заозерне» присутні мали нагоду оцінити високу бойову спроможність підрозділів, задіяних у «Репід Трайдент-2019». Зокрема, спостерігати масштабні практичні дії ведення наступу з форсуванням водної перешкоди батальйонною тактичною групою зі складу окремої гірсько-штурмової бригади посиленою десантно-штурмовою ротою 101 десантно-штурмової дивізії ЗС США.

Довідково.

Загалом, у командно-штабному навчанні із залученням військ «Репід Трайдент-2019» беруть участь понад 3500 військовослужбовців із 14 країн світу. Окрім України та США до навчань залучено військовослужбовці з Канади, Великобританії, Болгарії, Литви, Туреччини, Румунії, Грузії, Республіки Молдова, Республіки Польща.

Метою цьогорічних маневрів є запровадження у Збройних Силах України передових методик підготовки особового складу армій провідних країн світу, обмін професійним досвідом, покращення рівня взаємодії між підрозділами Сухопутних військ США, України, армій країн-учасниць НАТО і членів програми «Партнерство заради миру». Завершиться командно-штабне навчання із залученням військ «Репід Трайдент – 2019» 28 вересня.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling