Общество

Академия НГУ уличила блогера-националиста в перекручивании фактов и лжи

1 октября 2019 20:39

Заява щодо відео, розповсюдженого відеоблогером Сергій Стерненко.

Сьогодні у засобах масової інформації з’явились публікації під назвою: «в харківській академії нгу процвітає дідівщина. Командування мовчить – СТЕРНЕНКО НА ЗВ'ЯЗКУ».

Так, дійсно в першій частині відео показані військовослужбовці Академії, які прибирають внутрішню та зовнішню територію. Але далі інформація, яку подає блогер Стерненко у закадровому тексті, значно викривлює справжній стан справ.

Таким чином, блогер стверджує, що курсантів вимушують прибирати і це є порушенням приниженням курсантів. Але, насправді в Статуті внутрішньої служби ЗСУ Збройних Сил України, який є Законом України № 548-XIV від 24 березня 1999 року, неодноразово зазначено, що саме військовослужбовці здійснюють прибирання території підрозділу та приведення її у належний стан, в тому числі під час несення служби у добових та денних нарядах.

Цілком очевидно, що блогер Статутів не читав, або ж зробив вигляд, що не читав, тож подаємо витяг з першоджерела.

Ось, що зазначено в Статуті щодо наведення порядку всередині приміщень:
• згідно зі Статутом внутрішньої служби ЗСУ статтею №167: «Приміщення щоденно прибираються черговими прибиральниками під безпосереднім наглядом чергового роти. Від занять чергові прибиральники не звільняються. Чергові прибиральники повинні вимести сміття з під ліжок і тумбочок, підмести в проходах між рядами ліжок, протерти підлогу щіткою чи вологою ганчіркою…Чистота приміщень під час занять підтримується днювальними. Крім щоденного прибирання, один раз прибираються всі приміщення під керівництвом старшини роти»;
• згідно зі статтею №204: «Після підйому проводиться ранкова фізична зарядка, прибираються приміщення і територія, заправляється постіль, проводиться ранковий туалет та ранковий огляд»;
• згідно зі статтею №314: «Днювальний роти зобов’язаний: стежити за чистотою та порядком у приміщеннях і вимагати від військовослужбовців їх додержання. Днювальний вільної зміни зобов’язаний підтримувати чистоту й порядок у приміщеннях».

Ось, що зазначено в Статуті щодо наведення порядку на зовнішній території:
• згідно зі статтею №173: «Прибирання території військового містечка проводиться силами добового наряду і виділеними командами у післяобідній час»;

Тож усі дії щодо прибирання території курсанти виконують відповідно до чинного законодавства України.

Щодо випадку зі стільцями, які тримають курсанти. На даний час вже встановлено, що фото, які опублікував блогер, дворічної давнини, встановлено підрозділ та особовий склад, який фігурує на фото. За даним фактом вже розпочато службове розслідування.

Джерело


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling