Общество

Дочь гвардейца сняла документальный фильм в память о погибшем отце и его побратимах

13 октября 2019 18:19

Сьогодні у кінотеатрі «Київська Русь» знімальна група документальної історії «Тато» презентувала фільм про добровольця гвардії Володимира Самойленка, який загинув на війні під Дебальцевим у 2015-му.

Нагадаємо, попередньо у Головному управлінні Нацгвардії відбувся допрем'єрний показ документальної стрічки «Тато».

Окрім громадськості, на презентації у кінотеатрі були присутніми 600 нацгвардійців Київського гарнізону, яких запросила головна героїня, донька Володимира – Ольга Самойленко.

З нагоди Дня захисника дівчина вирішила, таким чином, привітати побратимів батька, каже: « До майдану був ветераном першої Нацгвардії. Власне, саме Національна гвардія допомогла мені поїхати на цвинтар невідомих бійців і знайти тіло. Тому зараз ці люди для мене дуже рідні».

Після смерті батька їй довелося швидко подорослішати, аби відшукати його, а згодом зібрати команду для фільму. Ольга Самойленко розповіла, чому зважилася на знімання. «Я раджу всім синам і донькам, які чекають своїх рідних, не слухати нікого і бути сильними та вірними їх вибору. Саме ми їхні діти – повинні нести пам’ять про них».

«Не кожен син зможе пережиту той біль, який змогла вона. Ольга дуже смілива та рішуча», – ділиться Дмитро, солдат Нацгвардії, який побував на прем’єрі фільму.

Цього тижня в Україні відбуватимуться прем’єрні покази фільму «Тато». Творці будуть зустрічатися з українцями по всій країні, аби говорити про втрати та пам’ять українських борців за свободу.

Оксана Іванців, продюсерка фільму каже : «Втрати України у цій війні досі не пораховані, говорять про те, що від початку 2014 року у бойових діях загинуло від 4-5 тис. військових. Наш фільм є своєрідним меморіалом та вшануванням пам’яті не лише Володимира Самоленка, а кожного полеглого воїна».

Засновники проєкту «Українська платформа документалістики», у рамках якого створено фільм, стверджують, що їхні документальні фільми змінюють світ та розвивають в Україні новий жанр документального активізму, адже фінансування та дистрибуція фільму здійснювалася на волонтерських засадах.

Довідково: Володимир Самойленко був стрільцем батальйону спеціального призначення у військовій частині 3027. Колона, у складі якої перебував солдат Самойленко потрапила в засідку противника, тоді у бою чоловік отримав вогнепальне поранення і до червня 2017 його вважали зниклим безвісти.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling