Общество

Изъятие наркотиков и холодного оружия - неделя работы патрулей Нацгвардии в цифрах

15 октября 2019 13:27

Протягом минулого тижня військовослужбовці Національної гвардії України виконували завдання з охорони громадського порядку в складі самостійних та спільних із працівниками Національної поліції нарядах.

Правоохоронці патрулювали міста та селища у різних куточках країни, зокрема і в районі операції Об’єднаних сил. У цьому матеріалі зібрані основні результати несення служби за минулий тиждень.

Так, нацгвардійцями було затримано 73 особи за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, 673 особи - у вчиненні адміністративних правопорушень. По гарячих слідах було затримано 1 особу та 3 особи, які перебували в розшуку. Усіх осіб було передано до компетентних органів Національної поліції України для подальших слідчих дій.

Водночас, під час проведення поверхневого огляду громадян та перевірці транспортних засобів гвардійці вилучили 3 одиниці холодної зброї, 118 грамів наркотичних речовин та виявили 1 автомобіль, який перебував в угоні. Крім цього, нацгвардійці змогли повернути викрадене майно на суму майже 39 тис. гривень.

Хмельницький. 11 жовтня самостійним пішим патрулем 13-го окремого батальйону НГУ при поверхневій перевірці громадянина вилучено телескопічну металеву дубинку. Також, 13 жовтня, хмельницькі гвардійці під час самостійного патрулювання вилучили у громадянина ніж. Усіх осіб було передано до компетентних органів Національної поліції України для подальших слідчих дій.

Херсон. Під час самостійного патрулювання гвардійцями військової частини 3056 Нацгвардії при поверхневому огляді у громадянина вилучили ніж. Для з’ясування обставин громадянина було затримано та передано працівникам Херсонського відділу поліції.

Мелітополь. 11 жовтня гвардійцями 23-ї окремої бригади охорони громадського порядку НГУ, які несуть службу в складі Об’єднаних сил, вилучили 1 набій.

Нагадаємо, що з 1 серпня 2019 року близько 2000 військовослужбовців Національної гвардії України почали виконувати завдання з охорони громадського порядку в складі самостійних піших патрулів. Службу гвардійці несуть п’ять днів на тиждень по шість годин, утім за ускладнення оперативної обстановки час служби військових змінюється. Гвардійські патрулі мають при собі планшетні пристрої, підключені до інформаційно-телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції України». Це дає змогу в режимі «он-лайн» слідкувати за оперативною обстановкою в районі виконання завдань.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling