Новини

В Мариуполе поблагодарили парней, которые выбрали для срочной службы Нацгвардию Украины

18 Жовтня 2019 11:30

В Маріупольській частині Національної гвардії України відбулися урочисті проводи військовослужбовців строкової служби, які відслужили встановлений термін служби.

Додому повертаються військовослужбовці, які були призвані на строкову службу навесні минулого року. Всі вони виконували конституційний обов’язок у зоні проведення Операції об’єднаних сил у її найскладніші дні.

За проявлену пильність і сумлінне виконання службових обов’язків кращі гвардійці отримали від командира військової частини грамоти та листи-подяки на адресу батьків.

«Військова служба ніколи не була легкою справою. При виконанні нелегких службових завдань ви виявляли найкращі якості правоохоронця - витримку, пильність, непідкупність, громадянську зрілість. Попереду не менш важливі завдання влаштування свого життя. Взявши з собою кращі традиції військового колективу, впевнений, що ви знайдете своє місце в суспільстві», - зазначив командир частини полковник Олександр Крячко.

Старший солдат Рауф Махмудов. Через тиждень, від того, як йому виповнилося 18 років, прийшла повістка. Для себе він однозначно вирішив - йде служити.

Прес-офіцери частини розпитали хлопців, як це було:

Коли вирішив йти служити, то куди хотів потрапити? В які війська, або, може, в певну частину?

«У мене особливих переваг не було. Але коли дізнався, що йду до Національної гвардії, то точно не розчарувався. У мене багато друзів також тут служили і відгуки в основному були позитивні».

Які у тебе склалися враження від служби у Нацгвардії?

«Враження різноманітні. Були і складні моменти під час служби, але взагалі то задоволений. В першу чергу армія - це школа життя, яку необхідно пройти кожному справжньому чоловікові».

Чому тебе навчила Нацгвардія? Не хлопців в цілому, а конкретно тебе?

«Дисципліні і силі слова. Тепер я не відкладаю виконання обіцянок, як це було раніше. Тепер все просто. Сказав - і відразу зробив. Ніяких затримок між словом і ділом».

Разом з Рауфом служив його товариш старший Ігор Свіргуненко. Боєць брав активну участь у спортивному житті частини, за що й був нагороджений нагрудним знаком «Воїн-спортсмен».

«Якщо говорити про підготовку до армії, то я б порадив удосконалювати свою фізичну форму. Біг, підтягування та віджимання - це основа фізичної підготовки в армії. З них і треба починати. Будьте ввічливими. Це теж завжди вітається. Якщо ж тебе вже завтра забирають в армію, то я б порадив сильно не переживати. Так, кожен з нас нервував свого часу. Але треба тримати себе у руках. Всі через це проходили», - такими порадами щодо строкової служби ділиться Ігор.

Вадим Вигінний


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling