Політика

С начала октября полиция Краматорска открыла уголовные производства в отношении 8 наемников "ДНР"

18 Жовтня 2019 12:51

Наразі поліцейські перевіряють діяльність кожного колишнього бойовика у складі незаконних збройних формувань. Нагадаємо, що згідно ч.6 ст.260 Кримінального кодексу України учасники НЗФ звільняються від кримінальної відповідальності, добровільно здавшись правоохоронним органам.

Кожен з цих восьми чоловіків за гроші здійснював фільтраційні заходи на блокпостах у Краматорську під час його окупації, повідомляє прес-служба МВС.

Так, місцевий мешканець у розмові з поліцейськими повідомив, що перебував у складі псевдореспубліки «ДНР». Він незаконно здійснював контрольно-пропускний режим на той час захопленої будівлі краматорського виконкому. До його обов’язків входила перевірка документів всіх осіб, які мали намір пройти до будівлі, їх супровід, а також підтримка «громадського порядку» на прилеглій території та у приміщенні виконкому.

Ще один краматорчанин також вступив до незаконних збройних формувань. До цього він мав судимість за умисне вбивство. Не маючи роботи, він піддався пропагандистським лозунгам та у травні 2014 року пішов «на службу» до так званої «ДНР». Найманець здійснював фільтраційні заходи на одному з блокпостів міста. Зрозумівши, що може повернутися за такі дії до тюрми,вийшов зі складу НЗФ.

Наразі у відношенні всіх 8 колишніх найманців розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань». Якщо буде доведено, що на час перебування в НЗФ чоловіки не скоїли тяжких злочинів, їх буде офіційно звільнено від кримінальної відповідальності.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling