Харьков

В Харькове срочники-гвардейцы задержали правонарушителя

19 октября 2019 10:02

Солдати роти охорони та комендантської служби батальйону забезпечення навчального процесу Національної академії НГУ Віталій Пелех та Олег Стецюра проходили патрулювання на своєму маршруті, поблизу входу в Академію. Раптово вони почули викрики біля дитячого майданчика, який знаходиться у сквері напроти. Винуватцем порушення громадського порядку став шістнадцятирічний підліток, який знаходившись у стані алкогольного сп’яніння перевертав сміттєві баки. Отримавши зауваження патрульних, хлопець пішов у напрямку виходу зі скверу, але згодом повернувся із розбитою пляшкою. Оцінивши небезпечність ситуації, солдати затримали порушника, про що відразу повідомили оперативного чергового. Згодом, підлітка було передано до одного з відділів поліції, повідомляє прес-служба Академії.

«Момент спілкування з людиною, яка знаходиться в стані алкогольного сп’яніння завжди має певні ризики, але під час зустрічі з порушником виникало відчуття неспокою, в першу чергу, за дітей, які гралися поруч, - розповів солдат Віталій Пелех. – Коли хлопця забрали до поліцейського відділку, у нас продовжилося несення звичайної служби. Вважаю, що подібний досвід стане нам у нагоді в майбутньому. Головне, що відвідувачі скверу, а це переважно молоді мами з маленькими дітьми, відчули, що вони захищені».

Після завершення служби солдати отримали подяку від командира батальйону підполковника Дмитра Дрібнохода, схвалення від побратимів та щирі слова вдячності від оточуючих.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling