Спорт

Впервые от Украины в Марафоне морской пехоты США примет участие девушка

19 октября 2019 10:05

27 жовтня українська команда учасників бойових дій, які зазнали поранень, учетверте представлятиме Україну на одному з найбільших військових марафонів світу — 44-му Марафоні морської піхоти США.

До Сполучених Штатів з’їдуться військові з Канади, Данії, Грузії, Франції, Литви, Естонії, Австралії та інших країн світу. Цього року в команді від України — десять учасників: чотири ветерани на 10-кілометрову та шість — на 42-кілометрову дистанції.

Окрім того, приємною несподіванкою стало те, що вперше до складу української команди ввійшла дівчина — Ольга Бенда. Нагадаю життєву історію цієї красуні. Оля служила в окремій механізованій бригади імені Чорних Запорожців, унаслідок важкого поранення у боях в районі Авдіївки втратила ногу. Але при цьому не втратила впевненості у власних силах і бажання жити повноцінним життям. У Вашингтоні вона бігтиме 10 кілометрів.

— Відверто кажучи, перші спроби бігу давалися дуже непросто. Але мене надзвичайно мотивує мій друг Вадим Свириденко. Він подзвонив мені вже через пів року після мого поранення і сказав, що пора, так би мовити, повертатися до строю, починати займатися бігом. Перші свої 10 кілометрів я пробігла 5 жовтня на змаганнях «Ветеранська десятка» в Києві. І це стало переломним моментом, — говорить Ольга Бенда.

Дівчина розповідає, що для неї участь у марафоні — це передусім нагода на власному прикладі показати бойовим побратимам, що, незважаючи на поранення і травми, життя триває.

До слова, разом із командою бігтиме Наталія Крушинська, яка тренує ветеранів, зокрема учасників команди Марафону морської піхоти США, повідомляє прес-служба МО.

— Наразі активно відбуваються тренування. Вони проходять щовівторка та щочетверга на НСК «Олiмпiйський». Але, крім цих тренувань, ветерани бігають ще й самостійно, загалом — 6 тренувань на тиждень. Спортсмени з ампутаціями, що бігтимуть 10 кілометрів, тренуються за іншою програмою, індивідуальною для кожного учасника, — розповідає Наталія. — На сьогодні спортсмени готові до марафону, настрій у них бойовий.

Також вона повідомила, що нині вже завершені останні приготування: візи отримані, членські внески сплачені, форма пошита, квитки на літак придбані.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling