Новини

В Харькове открылась выставка "Фейерверк чувств" от пехотинца

21 Жовтня 2019 18:14

Саме під такою назвою в одному з Харківських вишів відкрилася персональна виставка колишнього військовослужбовця 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка молодшого сержанта Юрія Неросліка.

Широкому загалу автор представив понад 100 різножанрових художніх робіт. Першими відвідувачами виставки стали воїни ЗС України, ветерани АТО/ООС, студенти та відомі художники, повідомляє прес-служба МО.

— Після бойових дій та демобілізації пензель та фарби позбавили мене від поганих спогадів про війну. Хоч художньому ремеслу ніколи не вчився й почесних звань не маю, мистецтво допомагає не зачерствіти душею та підіймає мій талант вгору. Моя стихія — героїко-романтичні сюжети, краса рідного краю, патріотичні плакати, жіноча краса та кохання, — розповів Юрій.

Його, як успішного майстра, знають не тільки в Україні, а й за кордоном. Упродовж останніх років роботи учасника АТО презентовані в США, Латвії, Литві та Фінляндії. Він брав участь в написанні робіт для багатьох міжнародних флешмобів. Наприклад, плакат Юрія із гаслом «Крим — це Україна!» розміщено у центрі Праги. Чоловік зізнався, що певний відсоток від продажу картин обов’язково перераховує волонтерам та фондам, які опікуються пораненими українськими воїнами.

— Одні роботи пишу буквально за день, над деякими — працюю місяцями. Не вважаю себе героєм, втім стараюся робити свій маленький внесок у перемогу над російським окупантом, — наголосив український фронтовик.

Виставку картин, яка триватиме до кінця жовтня, усі охочі зможуть переглянути безкоштовно у Харківському національному університеті будівництва та архітектури.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling