Политика

Пристайко с министром иностранных дел Японии обсудили ситуацию в ООС

21 октября 2019 19:59

Об этом сообщает посольство Японии в Украине.

21 жовтня о 12:30 (за токійським часом) відбулася зустріч між Тошіміцу Мотеґі, Міністром закордонних справ Японії та Вадимом Пристайком, Міністром закордонних справ України, який перебуває з робочим візитом у Японії. Зустріч тривала близько 20 хвилин. Сторони обговорили наступні питання.

На початку зустрічі, японський міністр Мотеґі привітав українського колегу в Японії та вкотре наголосив на незмінній позиції Японії щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України, а також невизнання будь-яких змін силовими методами. Міністр Мотеґі також додав, що Японія як незмінний партнер України, який розділяє фундаментальні цінності, продовжуватиме співпрацю з новим Урядом України. У відповідь на це, міністр Пристайко заявив про готовність співпрацювати і надалі з Японією задля зміцнення двосторонніх відносин.

У питаннях двосторонньої співпраці, міністр Мотеґі заявив, що Японія як одна з основних країн-донорів України буде продовжувати підтримувати українські реформаторські зусилля, і зокрема зауважив про важливість поглиблення відносин у сферах безпеки, а також торгівлі та інвестицій. У свою чергу, міністр Пристайко подякував за японську підтримку та підтвердив наміри посилювати співпрацю з Японією у різних напрямках – безпеки, економіки, культури, освіти та науки, туризму та інших.

Міністри обмінялися думками щодо поточної ситуації в Україні. Міністр Мотеґі висловив сподівання, що припинення вогню та розведення сил на сході України буде реалізовано. Стосовно цього, міністр Пристайко повідомив, що Президент України Зеленський працює над якомога більш мирним розв’язанням даного питання та на даному етапі очікується проведення наступної зустрічі у Нормандському форматі, в результаті якої вдастся просунутися ще на крок до вирішення конфлікту.

Довідка: Нормандський формат - тип зустрічей у чотиристоронньому форматі: Україна- Росія-Франція-Німеччина, щодо вирішення збройного конфлікту на сході України, що були започатковані після загострення конфлікту у 2014 році, в результаті Мінських угод. Остання зустріч на рівні глав держав відбулася у жовтні 2016 року.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling