Політика

Вакарчук: Голодомор, как и Холокост - это преступление геноцида

22 Жовтня 2019 20:15

Лидер партии "Голос", народный депутат от одноименной фракции Святослав Вакарчук обеспокоен информацией о том, что немецкий Бундестаг может не признать Голодомор 1932-33 годов геноцидом украинского народа.

Об этом Вакарчук написал на своей странице в соцсети:

Голодомор, як і Голокост – це злочин геноциду. Обидва було вчинено тоталітарними режимами. Тому ми з тривогою сприймаємо новину, що німецький парламент може не прийняти ідею визнання Голодомору геноцидом.

У травні петиція до Бундестагу про визнання Голодомору геноцидом набрала 56 тисяч підписів – навіть більше, ніж потрібно для розгляду. Я також підтримував її – і досі сподіваюся на підтримку німецького парламенту.

Ми у партії «Голос» щиро сподіваємося, що Бундестаг ухвалить рішення, котре визнає Голодомор геноцидом, адже визнання на міжнародному рівні – це єдиний спосіб уникнути повторення страшних трагедій у майбутньому.

Щороку весь світ вшановує пам’ять загиблих у Голокості – це прояв людяності та щеплення від забуття, нагадування про те, чого ніколи більше не має статися. Визнання Голодомору геноцидом, що забрав мільйони життів українців через жорстокість радянської влади – таке саме нагадування усьому світові, застереження від тоталітаризму та пам’ятник невинно убитим.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling