Общество

Правительство Норвегии выделит Украине 4 млн долларов

24 октября 2019 16:35

«Уряд України вітає рішення Уряду Норвегії щодо реалізації трирічного проєкту співпраці між Україною та Норвегією у сфері охорони здоров’я. Це рішення відкриває шлях до започаткування нового важливого напряму змістовного та взаємовигідного співробітництва між нашими двома державами», – заявив Посол України в Королівстві Норвегія Вячеслав Яцюк.

Ключова увага у рамках проєкту буде зосереджена на підтримці реформування системи охорони здоров’я в Україні. «Особливо важливе значення для України має те, що одна з головних цілей проєкту спрямована на поліпшення послуг української медицини у сфері фізичної та психологічної реабілітації, що надаються пораненим українським військовослужбовцям та іншим постраждалим громадянам», – наголосив Посол України в Норвегії. Проєкт також передбачає співпрацю у захисті від інфекційних захворювань та профілактиці і лікуванні окремих видів хвороб.

До втілення проєкту, яке розпочнеться вже у поточному році, будуть залучені низка лікувальних та науково-дослідницьких закладів України та Норвегії. Від української сторони реалізація проєкту координуватиметься Міністерством охорони здоров’я України, від норвезької сторони – Міністерством охорони здоров’я та соціальних служб Норвегії.

Витрати, пов’язані з реалізацією проєкту, будуть розподілені між Україною та Норвегією. «Уряд України високо цінує рішення Уряду Норвегії виділити на цілі фінансування проєкту 37 мільйонів норвезьких крон (близько 4 мільйонів доларів США)», – підкреслив Вячеслав Яцюк.

Український дипломат висловив окрему вдячність відповідальним представникам норвезьких та українських державних установ та організацій, зусилля яких сприяли започаткуванню нового надзвичайно важливого виміру взаємодії в українсько-норвезькому партнерстві.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling