Политика

В Минобороны назвали приоритеты нового формата сотрудничества с НАТО

25 октября 2019 21:43

За словами керівника вітчизняного оборонного відомства, є домовленість про те, щоби прописати план досягнення сумісності з конкретними строками виконання. Водночас ці терміни наразі ще не узгоджені.

Під час спілкування із журналістами за підсумками візиту до штаб-квартири НАТО у Брюсселі, Андрій Загороднюк наголосив, що першим пріоритетом нового формату відносин з Альянсом стане перехід української армії на натівські стандарти.

— Ми змінюємо структуру Генштабу, переглядається функціонал, переглядаються самі органи. Паралельно триває розробка нових вітчизняних Статутів на базі STANAG. Буде дорожня карта, план, після виконання якого ми зможемо говорити, що досягли повної оперативної сумісності з Альянсом, — сказав Андрій Загороднюк, якого цитує прес-служба МО.

Другим пріоритетом Міністр назвав систему управління військовою кар’єрою та управління персоналом.

— Також — професійна військова освіта і підготовка, в тому числі сержантсько-старшинського складу, — додав він.

— Наше завдання — підсилювати наші спроможності, точніше, їх будувати. Цим ми і займаємось. Це наша стратегія, це наш флот і берегова оборона, підготовка військ, нарощування спроможностей, — сказав керівник вітчизняного оборонного відомства Андрій Загороднюк.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling