Общество

Харьковские гвардейцы рассказали, почему отбирают на "срочную" службу только лучших (фото)

31 октября 2019 16:57

Служба у військовій частині НГУ вимагає багато знань, вмінь та навичок: регулярна фізична підготовка, навчальні стрільби, стройовий вишкіл, заняття з тактичної медицини, гуманітарної та вогневої підготовки, польові виходи. У молодого поповнення попереду ще складання військової присяги, але для того, щоб отримати бойову зброю, вони мають здобути всі необхідні знання.

Базова військова підготовка пі час навчального збору забезпечує новоприбулому гвардійцю цілий комплекс занять для оволодіння військовою майстерністю. Призовники протягом місяця вивчають статут, військові звання та обов’язки, навчаються ходити стройовим кроком, звикають до нового розпорядку дня. Для подальшого проходження строкової служби майбутні гвардійці мають набратися достатнього досвіду, тож процесом їх первинної військової підготовки займаються досвідченні інструктори.

«На заняттях з тактичної медицини ми відпрацьовуємо надання першої домедичної допомоги пораненим військовослужбовцям на полі бою, також гвардійці навчаються азам самодопомоги у разі поранення. Правильне накладання турнікету на кінцівки при масивних кровотечах, забезпечення прохідності дихальних шляхів, огляд грудної клітини на проникаючі поранення, переміщення пораненого з зони під вогнем в зону укриття. Всі ці знання для військовослужбовця є необхідними. Об’єм нової інформації для бійців дійсно великий, але викладається поступово, і всі вправи відпрацьовуються практично», – розповів старший інструктор з бойової підготовки військової частини 3017 старшина Максим Кіріченко.

Важливе місце у вихованні особового складу та підготовці військовослужбовців до професійної діяльності займає фізична підготовка і спорт. Високий рівень фізичної підготовленності впливає на подальше якісне виконання службово-бойових завдань військовослужбовцем, тож майже 50 відсотків від навантаження особового складу належить саме фізичній підготовці.

«З молодим поповненням проводяться заняття з легкої атлетики, гімнастики, рукопашного бою. Виконуються вправи на подолання смуги перешкод. Обов’язковими є прийняття заліків з фізичної підготовки: підтягування, біг на 100 метрів та 3 кілометри. Кожен день гвардійця починається з ранкової фізичної зарядки, 3 рази на тиждень проводиться спортивно-масова робота, а у вихідні спортивні змагання», – говорить начальник фізичної підготовки військової частини 3017 підполковник Олег Горбенко.

У рамках первинної військової підготовки новобранці також знайомляться з вогневою підготовкою, вивчають тактико-технічні характеристики озброєння, відпрацьовують збирання та розбирання автомату Калашникова, бойові стійки та вправи стрільб. Опановуючи для себе нові знання, новоприбулі гвардійці поділилися враженнями та думками, щодо проходження курсу молодого бійця.

Віталію Коротких 19 років, до призову він працював на металургійному комбінаті. Повістка про виклик до військкомату прийшла хлопцю на робочу адресу. Варто зазначити, що на період строкової служби на підприємстві за Віталієм зберігається робоче місце, займана посада та заробітна платня.

«Наразі важко дається найпростіше- розпорядок дня, необхідно звикнути і адаптуватися до режиму. Але моя задача в армії отримати військову спеціальність, набути практичних навичок і умінь для збройного захисту. І хоча солдат строкової служби не направляють в зону бойових дій, у разі потреби, хочу бути готовим захищати країну», – зазначив Віталій.

Андрію Боровику 20 років, родом хлопець з Кривого Рогу, навчався на кухаря-кондитера, працював майстром виробничого навчання. Служба у військах дається йому нелегко, але на меті у новобранця освоїти військову справу.

«Коли призвали до військкомату, мав зовсім інші уявлення, аніж тепер. Армія змінилася, стала більш сучасною, служба у військах сьогодні є престижною. Мені цікаво займатися з інструкторами, наразі готуємося до перших бойових стрільб, а це потребує максимальної особистої відповідальності», – поділився Андрій.

Новоприбулі гвардійці тільки починають свій військовий шлях, але мають велике бажання стати справжніми захисниками і вірно служити на благо українського народу. Попереду на них чекає найголовніше – військова присяга.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling