Новости

Киевлянам покажут "Баухаус. Белый город Тель -Авив"

15 ноября 2019 15:33

До відзначення 100-річчя архітектурного напрямку Баухаус, НАТІВ - Ізраїльський культурний центр в Києві організовує масштабну подію - спільний виставковий проект "Баухаус. Біле місто Тель -Авів" у співробітництві з Київським Національним університетом будівництва та архітектури, Національною спілкою архітекторів України, Посольством Держави Ізраїль, Goethe-Institut – культурним інститутом Федеративної Республіки Німеччина, Національною спілкою архітекторів України, та PRAGMATIKA.MEDIA.

Проект "Баухаус. Біле місто Тель -Авів" об’єднав на одній локації одразу п’ять виставок професійного архітектурного та мистецького співтовариства.

"Баугауз. Біле місто Тель-Авів", архітектурна виставка що привезена з музею центру Баухауса у Тель-Авіві (Ізраїль), задача якого – познайомити професійне співтовариство з ізраїльським модернізмом 1930-1940-х, спадщини традицій Баухауса. Одна з найбільш значущих "колекцій" архітектури раннього модернізму знаходиться в Тель-Авіві - так званому «Білому місті». Це безсумнівне містобудівне чудо. За два минулих десятиліття Біле місто зазнало масштабну реконструкцію, в результаті якої були приведені до ладу десятки будівель. На виставці можна побачити, в якому стані перебували будівлі під охороною UNESCO і як вони змінилися в результаті проведеної реконструкції. Виставка демонструє всю складність програми зі збереження архітектурної спадщини міста і його включенню в сучасний контекст.

«100 років школі мистецтв BAUHAUS. Модернізм проти Тоталітаризму» - проект Національної спілки Архітекторів України..

«Кверофутуризм» - об’ємно-просторові кінетичні інсталяції розроблені студентами Київського Національного університету будівництва та архітектури.

«Меблі Баухаус» - арт об’єкти розроблені студентами Київського Національного університету будівництва та архітектури.

"100 років сучасності" плакатний проект кафедри графічного дизайну Київського національного університету культури і мистецтв.

«supermatism 2.0 by Vozianov» - перформанс українського дизайнера Федіра Возіанова.

Територія віртуальної реальності, дозволить крокуючи вуличками Білого міста, поринути в атмосферу сучасного міста Баухаус та відвідати віртуальну екскурсію комплексом школи Баухаус в Дессау разом з Goethe-Institut.

Зокрема в рамках виставки "Баухаус. Біле місто Тель -Авів" на території Архітектурного факультету КНУБА (Київ, Преображенська 2) відбудеться серія відкритих лекторіїв: 20 листопада критик-мистецтвознавець, авторка досліджень та доповідей про сучасну історію «стилю 'Баугауз' в СРСР» - Астрід Вольперт, та доктор політичних наук Освальд Шнайдратус Bauhaus. Модернізм проти тоталітаризму.

3 грудня фотограф, режисер і журналіст засновник проекту bau1haus Жан Молітор.

Виставка триватиме з 19 листопада по 3 грудня 2019 за адресою: Київ, Преображенська 2, Архітектурний факультет КНУБА.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling