Новини

В Харькове задержана банда иностранцев-грабителей

19 Листопада 2019 17:00

Полицейские задержали группу иностранцев, которая совершала разбойные нападения на территории Харькова. "Злоумышленниками оказались четверо граждан Азербайджана и Дагестана в возрасте от 27 до 38 лет. Работники оперативных подразделений харьковской полиции документировали преступную деятельность указанных лиц в течение почти полугода", - говорится в сообщении отдела коммуникации полиции Харьковской области.

18 листопада близько 18:10 біля будинку по вулиці Морозова четверо чоловіків напали на 39-річного громадянина В'єтнаму. Вони нанесли йому декілька ударів невстановленим предметом та відкрито заволоділи сумкою з грошима в сумі близько 20 тисяч доларів США, 4 тисяч гривень та особистими документами, після чого втекли з місця події на автомобілі «Mazda».

Через декілька годин в ході проведення спецоперації, направленої на затримання учасників зухвалої групи, співробітники Управління карного розшуку обласного главку поліції спільно з оперативниками Московського відділу поліції та спецпризначенцями «КОРД» викрили у скоєнні злочину чотирьох громадян Республік Азербайджан та Дагестан.

В ході обшуків за місцем мешкання правопорушників та в автомобілі «Мазда» поліцейські вилучили грошові кошти, 11 сім-карт, 2 автомобільні державні знаки, 3 розкладних ножа, бейсбольну биту, 2 пакунки пластикових хомутів, медичні маски тощо.

Слідчі кваліфікували дії затриманих за ч.2 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Двоє з вказаних осіб виявилися причетними до розбійного нападу на харків’янина у серпні поточного року. Біля будинку по вулиці Салтівське шосе зловмисники напали на 56-річного потерпілого та заволоділи його грошовими коштами у сумі 100 тисяч гривень.

Спільними заходами співробітники Управління карного розшуку, Московського відділу поліції та оперативники ГУНП в Харківській області встановили причетність до скоєння злочину 38 та 27-річних громадян Азербайджану. Зловмисники були взяті в оперативну розробку, а 18 листопада вони були затримані після скоєння чергового нападу разом із іншим учасниками групи.

На даний час вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу відносно усіх затриманих осіб, перевіряється їх причетність до скоєння інших злочинів на території Харкова. Зловмисникам загрожує тюремне ув’язнення на строк до 10 років із конфіскацією майна.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling