Общество

Сумские гвардейцы провели совместные учения со спасателями

20 ноября 2019 08:10

На базі військової частини 3051 НГУ гвардійці та представники Управління ДСНС в Сумській області відпрацювали дії за планом пожежної безпеки.

За легендою навчань гвардійці та пожежники мали ліквідувати загорання у штабі та їдальні військової частини. Перед гасінням пожежі було здійснено евакуацію людей та майна.

«З обома завданнями, вважаю, ми спільно з військовослужбовцями, впоралися оперативно та без збоїв у роботі. Гвардійці діяли злагоджено, дуже швидко відреагували на надзвичайну ситуацію», – додав начальник караулу 1-ої державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України в Сумській області Олег Ситнік.

Проводять такі навчання один раз на півроку. Їх головна мета – у разі виникнення пожежі відточити до автоматизму алгоритм дій особового складу батальйону. Гвардійцям боротися з умовною стихією допомагають «надзвичайники», бо рівень пожежної загрози може бути різний, та й обстановка може різко погіршитись.

«Такі навчання дуже важливі, бо якщо люди не навчені, то вони не знають як загасити пожежу, як взаємодіяти між собою. Коли немає чітких та злагоджених дій, значно зростає загроза життю та здоров’ю людей, більше матеріальної шкоди може буде завдано», - зауважив начальник служби пожежної безпеки родів військ і служб Східного територіального управління НГУ Віталій Шевчук.

Керівництво навчань від обох відомств – НГУ та ДСНС роботу бійців військової частини 3051 оцінили на «відмінно».


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling