Общество

Памяти гвардейца, Героя Украины Евгения Тельнова (видео)

21 ноября 2019 14:36

Учора, 20 листопада, йому мало би виповнитися 58 років.

29 серпня 2014 року поблизу населеного пункту Іловайськ бійці батальйону «Донбас» потрапили у вороже оточення, під час виходу з якого гранатометник Євген Тельнов особисто знищив дві одиниці ворожої бронетехніки: танк та БМП. В цьому бою «Усач» був поранений в руку осколком міни, проте після реабілітації знову продовжив службу в зоні бойових дій.

15 лютого 2015 поблизу населеного пункту Широкине Донецької області колона батальйону, в якій знаходився «Усач», в умовах поганої видимості натрапила на ворожий блокпост. Представники незаконних збройних формувань відкрили щільний вогонь по військовослужбовцям. Солдат Тельнов під час бою особисто знешкодив кількох терористів, але під час евакуації з-під обстрілу пораненого товариша, отримав поранення несумісні з життям.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу солдата Тельнова Євгена Львовича нагороджено орденом «За мужність ІІІ-ступеня» (посмертно) та присвоєно звання Героя України (посмертно).

Щороку у Національній гвардії відбуваються змагання гранотометників у честь Героя України Євгена Тельнова.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling