Новини

Группа харьковчан избила полицейского, а затем пытались откупиться (фото)

21 Листопада 2019 20:57

Співробітник поліції Харкова став об’єктом нападу для трьох місцевих мешканців. У результаті раптово виниклого конфлікту зловмисники почали наносити йому тілесні ушкодження, а потім – відкрили вогонь зі зброї, попередньо — карабіна «Сайга». Щоби не потрапити за ґрати за вчинене, спільники надали через посередника неправомірну вигоду слідчому поліції.

У вересні 2019 року в рамках захисту працівників поліції Харківським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки НПУ було одержано інформацію щодо нападу на співробітника харківської поліції.

Під час перевірки встановили, що 34-річний поліцейський батальйону поліції особливого призначення у позаслужбовий час перебував зі знайомими поблизу однієї з міських кав’ярень. На ґрунті раптово виниклих неприязних відносин відбувся конфлікт між поліцейським та трьома раніше не відомими йому особами. Шарпанина переросла у побиття потерпілого, а згодом один із нападників дістав зі свого автомобіля зброю, попередньо — карабін «Сайга». Усвідомлюючи, що сили нерівні, правоохоронець спробував покинути місце події. Однак зловмисники почали стріляти у його сторону, наздогнали, повалили на землю, почали бити ногами та прикладом карабіна по голові до тих пір, поки чоловік не втратив свідомості.

Потерпілого госпіталізували з численними тілесними ушкодженнями. За фактом нападу слідчі Московського відділу ГУНП у Харківській області розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Покази свідків події та співробітника поліції, відео з камер спостереження, висновки кількох проведених експертиз дозволили відтворити обставини інциденту, встановити зловмисників та зібрати доказову базу їхньої причетності до злочину. Винуватцями події виявилися місцеві мешканці 22-32 років, двоє з них у минулому притягувалися до відповідальності за збут наркотиків, крадіжки та вимагання.


Дізнавшись, що поліція займається розслідуванням вищезазначеної справи, спільники вирішили відкупитися й уникнути покарання. Для цього вони делегували свого знайомого до слідчої поліції з пропозицією надання неправомірної вигоди у сумі 2 тисяч доларів США за можливість непритягнення їх до відповідальності.

Працівники внутрішньої безпеки НПУ та слідчого відділу Московського ВП, під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури №4, затримали 29-річного посередника, на передачі ним хабара майору поліції.

Наразі йому вже оголошено про підозру за ч. 3 ст. 369 КК України, а трьом нападникам на старшого сержанта поліції вручено підозри за ч. 4 ст. 296 ККУ. За підкуп службової особи та за групове побиття харків’янам загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такого.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling