Общество

В ВСУ попытаются до 60% от потребности снабдить военные вузы тренажерами

3 января 2020 08:34

Об этом информагентству Минобороны сообщил начальник отдела боевой подготовки Сухопутных войск - заместитель начальника управления боевой подготовки Главного управления подготовки ВСУ подполковник Владислав Пономарев:

По его словам, сейчас наличие тренажерного базы в учебных центрах ВС Украины составляет примерно 40% от потребности. А спланированный финансовый ресурс на 2020 год позволяет повысить этот показатель до 60%.

— Будуть закуплені тренажери як для підготовки операторів та екіпажів, наприклад 2С6 «Тунгуска», так і взводу в цілому. Зокрема начальний центр Повітряних Сил отримає мультимедійні комплекси ЗРК С-300 та «Бук-М1», навчальний центр Військово-Морських Сил – тренажери танка Т-80, а навчальний центр ДШВ – статичні тренажери БМП, — зазначив підполковник Владислав Пономарьов.

Триватиме також облаштування комп’ютерних багатофункціональних класів. А це, зі свого боку, дає змогу командирові керувати віртуальним взводом.

— Залучення до системи бойової підготовки різних тренажерних систем зумовлено потребою у забезпечені високого рівня підготовленості військовослужбовців з одночасним зниженням матеріальних і фінансових витрат. Такий підхід — украй актуальний для України, — розповів офіцер.

Використання тренажерів і засобів імітаційного моделювання дає можливість відпрацьовувати реалістичніші сценарії бойових дій, що інколи неможливо зробити в польових умовах. І якщо раніше йшлося про індивідуальну підготовку військових на тренажері, то нині сучасні імітаційні засоби застосовують у комплексі з потужними комп’ютерними системами для проведення навчань підрозділів.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling