Харьков

Красная линия жизни: эстафету приняли 60 харьковских гвардейцев

9 января 2020 17:06

Очередной этап беспрецедентной акции "Красная линия жизни" стартовал сегодня в Харькове.

На этот раз донорскую эстафету приняли шестьдесят военнослужащих Восточного оперативно-территориального объединения Национальной гвардии Украины.

Об этом рассказывает пресс-служба ведомтсва:

Ініціатором акції#Червона_лінія_життя є Харківський обласний центр заготівлі та переробки плазми «Харків-Плазма». Зібрана тут плазма у вигляді препаратів, у кінцевому рахунку, рятуватиме життя онкохворих дітей Харківщини на безкоштовній основі.

«Акція започаткована нашим почесним донором і волонтером Скалецькою Оленою 16 грудня. Після неї підключилися прикордонники та Національна академія Національної гвардії України. Ми раді знову бачити гвардійців. І просимо не дати зупинитися цій акції. Більше заготуємо плазми – отримаємо більше лікарських засобів. Хворій людині це економить від тисячі до восьми тисяч гривень за упаковку. Діти онкологічного відділення Харківської обласної клінічної лікарні №1 вже отримали першу партії ліків завдяки цій акції. Така ж угода вже є з шістнадцятою міською клінічною лікарнею та Інститутом медичної радіології та онкології. Маємо дуже багато онкохворих, і це колосальні витрати на лікування», –розповіла директор «Харків-Плазми» Галина Сіроштан

Наразі, шістдесят гвардійців добровільно долучились до акції. Представники персоналу центру також розповіли, що військовослужбовці є бажаними донорами, бо дотримуються режиму, займаються спортом.

«Здаю кров вчетверте. Вперше здав для матері колеги, ще коли в міліції працював, потім двічі здавав, як для дружини, коли вона була вагітна. Почуваюся добре. Дуже приємно, що допомагаю таким чином діткам», – розповів офіцер військової частини 2240 Сергій Ніконов.

«Здавала кров тричі - раз на три місяці – плазму здаю вперше. Коли почула, що це піде онкохворим діткам, погодилась без жодних сумнівів», – пояснила старший офіцер квартирно-експлуатаційного відділу Східного територіального управління Олена Костюк. Каже, що спеціально готувалась до здачі. Зокрема уникала жирної їжі, натомість віддавала перевагу білковій та вуглеводній дієті, пила більше рідини ніж зазвичай.

«Регулярно кров здавав протягом 2009 – 2012 років, коли проходив службу у військовій частині 3035 у Луганську, - розповів начальник служби внутрішнього аудиту Східного територіального управління Юрій Гіркін. - Планував стати почесним донором. Була довга перерва, але планую відновити цю корисну практику. Я дотримуюсь здорового способу життя, маю добру фізичну форму. Здача крові – добра і корисна річ, яка не потребує витрат»

Долучились до здачі плазми й строковці Третьої оперативної та П’ятої Слобожанської бригад. Для більшості це перший досвід.

«Я сам з Миколаєва, служу на посаді стрільця у військовій частині 3005. Почув про акцію, і відразу погодився. Почуваюся добре», - поділився солдат Ярослав Великий

«Це я вже втретє здаватиму кров. Вперше здавав кров, коли мене попросила вагітна подруга. Потім ще здавав, коли дзвонили з центру здачі крові у Кропивницькому, плазму здаю вперше», - додав солдат Владислав Церуленко

Донори здають від 650 до 850 мілілітрів плазми. Після цього її піддають шоковому заморожуванню. У такому стані вона може бути шість місяців на карантині. Її піддають багатьом тестам щодо наявності шкідливих мікроорганізмів. На виготовлення препаратів йде плазма лише від здорових людей.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling