Экономика

Найем рассказал, как барыги из Минобороны и Рады разворовывали Укроборонпром

10 января 2020 20:44

За последние 10 лет в "Укроборонпроме" было украдено почти миллиард гривень.

Об этом на своей странице в соцсети сообщил заместитель гендиректора "Укроборонпрома" Мустафа Найем.

Мільярд гривень. Майже стільки вкрали в Укроборонпрому за останні 10 років. Це - близько 300 тисяч гривень щодня, які виводили в офшори та розкладали по приватних кишенях.

Одне кримінальне провадження щотижня. Стільки в середньому відкривали справ стосовно Концерну або підприємств-учасників за всі роки його існування. На даний момент розслідуванням цих справ зайняті всі правоохоронні органи країни.

І це лише те, що офіційно зафіксовано. Реальні обсяги, очевидно, значно більші.

Цікавий факт: за весь час існування Концерну (десять років!) його керівники самостійно ініціювали лише половину - 251 кримінальне провадження. За шість місяців ми виявили і передали до правоохоронних органів матеріали, за якими вже порушено 85 провадження.

Зокрема, ініціювали провадження, де фігурують колишні керівники оборонного Комітету Ради, які діяли у злочинній змові з чиновниками Міноборони та за посібництва екс-керівників самого «Укроборонпрому» та його окремих підприємств.

Ми вдячні всім правоохоронним органам за особливу увагу до розслідувань злочинів у оборонній сфері. Процесуальне керівництво усіх цих справ головній військовій прокуратурі Центрального регіону України.

Натомість, Концерн не має на меті перетворюватись у слідчий орган. І ми точно не збираємось підмінювати собою правоохоронців. Наша мета – змінити внутрішні процедури та правила таким чином, щоб такої жахливої статистики не було у майбутньому.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling