Харьков

Харьковские спасатели тренировались эвакуировать "Гигант"

17 января 2020 14:33

Сегодня в рамках проведения внеплановой проверки соблюдения и выполнения требований законодательства в сфере гражданской защиты, пожарной и техногенной безопасности представители Службы спасения Киевского районного отдела Харькова ГСЧС Украины в Харьковской области приняли участие в проведении практических занятий в общежитии №1 «Гигант» Национального технического университета «Харьковский политехнический институт».

Тренування мали на меті відпрацювати дії керівного складу університету та студмістечка, структурних підрозділів, при загрозі виникнення та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (умовна пожежа).

В навчаннях від ДСНС були задіяні 2 пожежні автоцистерни, 1 пожежна авто драбина та 13 чоловік особового складу.

За легендою навчань у кімнаті на третьому поверсі п’ятиповерхового будівлі гуртожитку виникла пожежа з подальшим задимлення шляхів евакуації. Адміністрація студмістечка негайно сповістила рятувальників про подію та вжила заходів щодо евакуації людей назовні. Усі присутні покинули будівлю протягом 3 хвилин. Але один студент не зміг покинути будівлю та потребував допомоги. За допомогою автодрабини у супроводі рятувальників хлопця було евакуйовано.

Під час навчальної евакуації фахівці цивільного захисту пильно стежили за станом утримання евакуаційних шляхів, наявності розміщення схем евакуації та первинних засобів пожежогасіння.

Рятувальники, що негайно прибули на місце виклику, продемонстрували, як швидко відбувається ліквідація пожежі. Це зайвий раз повинно переконати глядачів, що зволікати з викликом рятувальників не варто.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling