Политика

Нацгвардия Украины продолжит сотрудничество с Вооруженными Силами Канады (фото)

18 января 2020 12:46

Направления сотрудничества обсуждали во время встречи командующих Национальной гвардии Украины генерал-лейтенанта Николая Балана и Сухопутных войск Канады генерал-лейтенанта Уэйна Эйра.

В ходе встречи Нацгвардия выразила заинтересованность в сотрудничестве с Объединенной оперативно-тактической группой ВС Канады в Украине (операция «UNIFIER») по подготовке подразделений разведки, подразделений специального назначения, снайперов, саперов и военных медиков.

Об этом сообщает пресс-служба НГУ:

Крім того, Нацгвардія спільно з іноземними колегами працюватиме над удосконаленням системи військової освіти відповідно до стандартів НАТО. Канадські військові також планують сприяти у підготовці офіцерів штабу, допомагати розвивати напрями цивільно-військового співробітництва, гендерних питань, медицини, вивчення іноземних мов.

Обмін досвідом з Канадськими Збройними Силами сприяє впровадженню якісних змін у діяльність Національної гвардії України. Так, зокрема, було систематизовано систему підготовки особового складу із чітким розділенням її на індивідуальну та колективну. Було розроблено базові курси лідерства та кваліфікаційні стандарти для багаторівневого навчання сержантського і старшинського складу.

За час спільної роботи пройшло впровадження системного підходу в підготовку рядового, сержантського складу, інженерів та саперів (1 та 2 рівня) у Навчальному центрі НГУ (м. Золочів) і колективну підготовку у Навчальному центрі Старе.

«За період співпраці з операцією UNIFIER зроблено чимало. І разом з тим ми не зупинятимемось на досягнутому. Разом із нашими канадськими колегами продовжимо вдосконалювати методи колективної підготовки та підготовки штабів», — зазначив командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан.

У 2020 році канадські партнери продовжать здійснюватимуть колективну підготовку в Міжнародному центрі НГУ (с. Старе), який делегація Збройних Сил Канади на чолі з генерал-лейтенантом Вейном Ейром відвідала безпосередньо перед зустріччю.

Українську сторону під час зустрічі представив заступник командувача Національна гвардія України генерал-лейтенант Юрій Лебідь з групою офіцерів Головного управління НГУ та командуванням Міжнародного центру.

У ході візиту гвардійці презентували канадським колегам досягнення Нацгвардії та розбудову Міжнародного центру, її реформування, а також перспективи розвитку на майбутнє. Іноземні гості ознайомились з його інфраструктурою, бойовою технікою та новітнім стрілецьким озброєнням.

«Ми дуже вражені масштабами розбудови Міжнародного центру та реформами, які відбуваються у Нацгвардії, а також відданістю та професіоналізмом військовослужбовців», — зазначив у підсумку командувач Сухопутних військ канадських Збройних сил генерал-лейтенант Вейн Ейр.

Тренувальна місія проходить в рамках Багатонаціонального об’єднаного комітету до якого входить Україна, США, Канада, Великобританія, Польща, Литва, Швеція та Данія. Канада приєдналась до Багатонаціонального об’єднаного комітету в січні 2015 року.

Наразі в Україні на ротаційній основі перебуває близько 200 представників Канадських Збройних Сил, що змінюються кожні 6 місяців. Уряд Канади продовжив Операції UNIFIER термін перебування в Україні до весни 2022 року.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling