Новини

С 9 февраля изменится порядок пересечения админграницы с Крымом

24 Січня 2020 19:15

С 9 февраля вступают в силу изменения в порядке пересечения административной границы с временно оккупированным Крымом детьми в возрасте до 16 лет.

Накануне Нового года по инициативе Минветеранов Кабмин упростил порядок въезда и выезда с территории Крымского полуострова подростков, которые учатся на территории других регионов Украины, напомнили в Министерстве по делам ветеранов, временно оккупированных территорий и внутренне перемещенных лиц Украины.

Діти віком з 14 до 16 років зможуть самостійно перетинати КПВВ за наявності паспорту України (ID картки) або паспорту громадянина України для виїзду за кордон та наявності інформації про навчання в Єдиній державній електронній базі з питань освіти, до якої працівники Держприкордонслужби на КПВВ матимуть доступ.

Також спрощена процедура переходу КПВВ з Кримом для дітей до 16 років. Для них в’їзд в Крим (мова про тих, хто виїхав з півострова напередодні і наразі повертається) буде можливим в супроводі лише когось одного з батьків.

Держприкордонслужба наголошує, що до 19.02.2020 в’їзд в Крим відбувається виключно в супроводі двох батьків або за нотаріально посвідченою згодою другого з батьків.

Нагадаємо, що Постанову розроблено Міністерством у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України на виконання цілі 5.3 Програми діяльності Кабінету Міністрів України.

Міністерство постійно вивчає проблеми, з якими стикаються мешканці Автономної Республіки Крим при перетині адміністративної межі. Мінветеранів спільно із командою Уряду вживає відповідних заходів на законодавчому рівні для полегшення громадянам України з Криму в оформленні документів, отримання адміністративних, медичних, освітніх та інших послуг, а також для їх реінтеграції до соціального, інформаційного та культурного простору України.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling