Общество

На Киевщине завершился курс по инженерной подготовке спецназовцев НГУ

2 февраля 2020 12:57

В течение недели военнослужащих отрядов специального назначения Национальной гвардии Украины обучали канадские военные, как противодействовать возможному применению самодельных взрывных устройств, распознавания угроз взрывоопасных предметов и минной безопасности.

Об этом рассказывает пресс-служба НГУ:

Військовослужбовці НГУ відпрацьовувати, як теоретичні так і практичні дії наближені до бойових разом із фахівцями інженерної підготовки Об’єднаної оперативно-тактичної групи збройних сил Канади в Україні, відпрацьовували сценарії з пошуку та перевірки ймовірного встановлення вибухонебезпечних пристроїв, позначення та запобігання їх застосування.

На початку цього курсу гвардійцям показували різні види новітнього обладнання в інженерній сфері, а також місцевості, де вони могли бути розміщеними та як працювати з потенційною загрозою. А вже на практичних заняттях - демонстрували приклади розпізнавання вибухових пристроїв та можливі місця їх знаходження.

«Спецпризначенці Нацгвардії показують досить високі результати в інженерній підготовці, а саме вправно та якісно відпрацьовували пошук та перевірку ймовірно встановлених вибухонебезпечних предметів. Сьогодні був завершальний день занять, де військовослужбовці НГУ відпрацьовували сценарій, за яким вони повинні були оглянути територію при висадці з військового транспорту, а згодом вже пересуваючись по місцевості самостійно шукали та позначали небезпечні вибухові пристрої, а також надавали допомогу у випадку поранення від спрацювання цих засобів», – зазначив інструктор групи інженерної підготовки Об’єднаної оперативно-тактичної групи збройних сил Канади в Україні Майстер капрал Дейн Краучер.

Співпраця між фахівцями інженерної служби Національної гвардії України та інженерної підготовки Об’єднаної оперативно-тактичної групи збройних сил Канади в Україні й надалі буде продовжуватись і такі заняття плануються проводитись і в майбутньому.

Після закінчення даних курсів військовослужбовцям загонів спеціального призначення НГУ вручили сертифікати про закінчення даної підготовки.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling