Харьков

Харьковским фискалам объявлено о подозрении – ущерб государству составил почти 2,8 млн

26 февраля 2020 18:10

Как сообщил прокурор области Александр Фильчаков, установлено, что должностные лица ГУ ГФС в Харьковской области умышленно не выполняли судебные решения, а также ненадлежащим образом выполняли свои служебные обязанности вследствие недобросовестного отношения к ним. Их действия привели к ущербу - государственный бюджет Украины потерял почти 2,8 млн грн пени за несвоевременное возмещение НДС одним из харьковских ООО.

Так, начальник одного з відділів ГУ ДФС у Харківській області умисно не вносив у податкову базу даних відомості щодо прийнятих судом рішень. Відповідно не виконував судові рішення про стягнення з державного бюджету України на користь зазначеного ТОВ суми бюджетного відшкодування з податку на додану вартість в розмірі понад 4 млн грн. Це призвело до нарахування та стягнення з державного бюджету України на користь вказаного підприємства майже 2,8 млн грн пені.

При цьому його керівник в свою чергу не проконтролював виконання судових рішень своїм підлеглим, що також призвело до вказаних наслідків.

Наразі вирішується питання щодо відсторонення підозрюваних від займаних посад та обрання відносно них запобіжних заходів.

Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві. Оперативний супровід здійснює Східний відділ УВБ ДФС.

Досудове розслідування триває.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling