Харьков

В Харькове обезврежена банда автоворов, которую координировал "вор в законе" из РФ

12 марта 2020 16:20

В Харькове сотрудники Службы безопасности Украины разоблачили и блокировали деятельность организованной группировки, участники которого специализировались на кражах имущества из автомобилей.

"Деятельность группы координировал один из российских «воров в законе»", - сообщил официальный представитель УСБУ в Харьковской области Владислав Абдула на своей страничке в Facebook.

За попередньою версією, до складу групи входи переважно раніше судимі вихідці із однієї з країн Північного Кавказу. Крім того зловмисники мали «робочі» зв`язки з організованими групами з інших регіонів України, а також за кордоном. Географія діяльності крадіїв поширювалася на територію Харківської, Київської та Дніпропетровської областей. Встановлено, що, використовуючи спеціальні електронні пристрої, так звані «кодграбери», зловмисники відключали сигналізацію та викрадали майно із автомобілів, запаркованих поряд із торговельно-розважальними і офісними центрами міста. На рахунку зловмисників кілька десятків крадіжок.

Співробітники спецслужби разом із бійцями спецпідрозділу «Альфа» провели обшуки за місцями проживання фігурантів справи на території міста та області. Під час слідчих дій вилучено спеціальні пристрої, призначені для зчитування кодів автомобільних сигналізацій, викрадене майно і грошові кошти, одержані злочинним шляхом, а також вогнепальну зброю.

Наразі двох активних учасників угруповання затримано відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозри.

Тривають слідчі дії для встановлення та затримання інших фігурантів справи.

Заходи із викриття відбувалися під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling