Общество

354 украинца возвращаются из США в Украину спецрейсом

27 марта 2020 08:02

Об этом на своей странице в соцсети сообщает посольство Украины в США:

Ми зробили це! 354 пасажира на борту. Перший спеціальний комерційний рейс МАУ вилетів з Нью-Йорка🇺🇸 до Києва🇺🇦, щоб доправити наших громадян на Батьківщину.

Українські дипломати та консули у США працювали 24/7, щоб координувати повернення громадян до України, які через загрозу коронавірусу та, як наслідок - закриття авіасполучення, застрягли на території США.

Ми дякуємо Міжнародним авіалініям України за спільну роботу та можливість здійснити такий спеціальний рейс через Атлантику.

Ми також вдячні за розуміння і витримку безпосередньо пасажирам, які оперативно реагували на ситуацію, купували квитки, добирались з різних куточків США до Нью-Йорка.

Раді, що цим літаком також вдалось відправити 39 дітей, які навчались в США за програмою FLEX, а також 2 українських ветеранів, які через втрату зору проходили реабілітацію у США.

Окрема подяка нашим партнерам, зокрема Державному департаменту США, Посольству США в Україні, Міжнародній організації цивільної авіації, місцевим владам американських штатів за підтримку.

Важливо сказати, що МАУ потурбувались, щоб всі пасажири спецлітака були забезпечені декількома масками, які можна міняти під час довготривалого перельоту.

Крім того, Посольство України у Вашингтоні, Генконсульство України у Нью-Йорку та Постпредство України при ООН в свою чергу передали на літак партію масок KN90, які екіпаж роздасть пасажирам перед посадкою у Борисполі, щоб громадяни мали можливість захистити себе та оточуючих під час переїзду до місць свого проживання в Україні.

Працюємо далі над поверненням громадян додому.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling