Общество

По всей Украине Нацгвардия оказалась на передовой борьбы с коронавирусом

31 марта 2020 16:45

В связи с угрозой распространения эпидемии коронавируса COVID-19 военнослужащие Национальной гвардии Украины совместно с работниками Национальной полиции участвуют в мероприятиях по предотвращению возникновения и распространения вируса на территории Украины.

По состоянию на 31 марта 2020 гвардейцы несут службу совместно с работниками полиции на 89 мобильных и стационарных постах в 38 населенных пунктах.

Основная цель - поддержка общественной безопасности и обеспечения проведения ограничительно-карантинных мероприятий.

Правоохранители контролируют пассажироперевозчиков относительно соблюдения ими ограничений осуществления перевозок на время карантина.

Об этом рассказывает пресс-служба ведомства:

Також військовослужбовці Нацгвардії спільно з працівниками Нацполіції охороняють громадський порядок шляхом патрулювання у більш ніж 20-ти містах.

Військовослужбовці Дніпровського полку охорони громадського порядку Національної гвардії України з 16 березня разом з працівниками поліції несуть службу з охорони та забезпечення безпеки на об’єкті обсервації у передмісті Дніпра. На території комунального закладу охорони здоров’я зараз перебувають громадяни України, які прибули з європейських країн, де наразі спостерігається епідемія вірусу COVID-19.

Також гвардійці несуть службу біля медичних закладів та установ. Наразі це 14 об'єктів у 8 населених пунктах України. Одним із таких є Олександрівська лікарня у Києві. Ця лікарня – одна з трьох у столиці, де готові лікувати дорослих пацієнтів з ускладненнями від коронавірусної інфекції COVID-19.

Нацгвардійці допомагають і мешканцям, які опинились в скрутному становищі. Так у Хмельницькому військовослужбовці долучилися до ініціативи міської влади з підтримки тих, кому зараз найважче — одиноких літніх та хворих мешканців міста. Аби ці громадяни не залишалися сам на сам з бідою, за кошти Хмельницької міської ради та з допомогою підприємців міста були закуплені харчові продукти для більш як семи сотень тих, хто її потребує — підопічних Хмельницького міського територіального центру соціального обслуговування.

Нацгвардія за допомогою авіації забезпечила швидке доставлення медичного вантажу з Китаю по регіонах України. Першу партію вантажу доправили з київського аеропорту в Жулянах до Одеси, Харкова, Львова та Дніпра. Далі з цих аеропортів автотранспорт Національної поліції доставив його в усі області. 29 березня у Міжнародному аеропорту «Бориспіль» (Київ) приземлився ще один вантажний літак, який доправив з китайського міста Сямень чергову партію медичних засобів, необхідних для боротьби з поширенням коронавірусу. Борт доставив в Україну 300 тис. респіраторів, 35 тис. захисних костюмів, 1,8 млн медичних масок та інші засоби захисту. Розвантаження та транспортування вантажу вкотре забезпечили військовослужбовці 27-ї Печерської бригади Національної гвардії України.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling