Политика

Генштаб сообщил о переносе международных армейских учений в Украине

9 апреля 2020 16:40

Мероприятия многонациональной коллективной подготовки на территории Украины при участии подразделений Вооруженных сил Украины перенесены в связи с введением ограничительных мер по недопущению распространения острой респираторной болезни Covid-19.

Об этом сообщается на странице Генерального штаба ВСУ в соцсети:

Заходи багатонаціональної колективної підготовки на території України за участю підрозділів ЗС України, передбачених Указом Президента України від 04.02.2020 № 34/2020 «Про План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних Сил України на території України та їх участі в багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2020 рік і про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі в багатонаціональних навчаннях», із запровадженням обмежувальних заходів щодо недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 – перенесені.

Довідково: Рішення про участь підрозділів Збройних Сил України в багатонаціональних навчаннях поза межами України приймає уряд країни, що забезпечує відповідний захід.

Також перенесені на невизначений термін ротації національного персоналу, які виконують завдання у складі міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки.

Водночас, заходи підготовки для проведення ротацій національного контингенту в Косово, Республіка Сербія та 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго залишаються без змін.

Разом із тим, опрацьовується питання повернення в Україну 8 військовослужбовців й одного мінно-пошукового собаки ЗС України, які виконують завдання у складі Місії #НАТО «Рішуча підтримка» в Ісламській Республіці Афганістан.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling