Общество

В Черновицкой области области 41 пациент с коронавирусом или подозрением находится в тяжелом состоянии

17 апреля 2020 16:05

В Черновицкой области 10 пациентов с коронавирусом или подозрением на COVID-19 находятся на искусственной вентиляции легких.

Об этом на своей странице в соцсети сообщает пресс-служба Черновицкой облгосадминистрации.

Із 25 лютого за стаціонарною допомогою через COVID-19 звернулися 555 буковинців.

У медичних закладах станом на 17 квітня перебувають 359 людей. Із них у 122 пацієнтів підтверджено коронавірус, решта – з підозрою.

За останню добу до лікарень госпіталізували 33 людини. Найбільше хворих у ОКЛ, Чернівецькій міській лікарні №1, Глибоцькій та Сторожинецькій ЦРЛ.

У лікарнях станом на 17 квітня перебуває 41 пацієнт у важкому стані, з них у реанімаціях – 22, на апаратах штучної вентиляції легень – 10.

Стан двох пацієнтів у реанімації обласної лікарні покращився, їх готують до переведення у інфекційне відділення. Однак тут перебуває ще 7 хворих у важкому стані, троє з них підключені до апаратів штучної вентиляції легень. У двох недужих на ШВЛ корона вірус підтверджено, у одного – підозра.

У реанімації Чернівецької міської лікарні №1 є п’ятеро пацієнтів, троє з них – на апаратах штучної вентиляції легень, причому один у критичному стані. COVID-19 підтверджено у чотирьох хворих.

20 хворим у важкому стані надають допомогу у Сторожинецькій центральній районній лікарні. Троє недужих на апаратах ШВЛ лежать у реанімації, 17 – у інших відділеннях, проте вони перебувають на періодичній кисневій терапії.

У реанімації Глибоцької центральної районної лікарні перебуває четверо пацієнтів. Серед них – чоловік 1983 року народження, якого госпіталізували минулої доби. У нього двобічна пневмонія та підозра на коронавірус, хворий – на кисневій підтримці.

У Хотинській центральній районній лікарні двоє пацієнтів у важкому стані на кисневій підтримці. Один із них – 80-річний чоловік із двобічною пневмонією та хронічним захворюванням легень, якого госпіталізували напередодні.

У реанімації Кіцманської центральної районної лікарні є один пацієнт із двобічною пневмонією та підозрою на COVID-19 на кисневій дотації.

У обласній дитячій лікарні є 12 пацієнтів, із них коронавірус підтвердили у двох, 10 – із підозрою.

Зокрема COVID-19 виявили у новонародженого. У нього немає симптомів інфекційного захворювання, у лікарні малюк перебуває через вроджену недугу.

Загалом у Чернівецькій області станом на 17 квітня є 52 дитини із підозрою на коронавірус, 85 мають позитивний результат тесту. Вилікувалися – 8 дітей.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling