Политика

Украина призвала итальянские СМИ объективно освещать "дело" гвардейца Маркива

28 мая 2020 21:33

Посол Украины в Италии Евгений Перелыгин призвал итальянские СМИ объективно освещать дело украинского нацгвардейца Виталия Маркива.

Соответствующее обращение было обнародовано в журнале "Il "Venerdi", сообщает пресс-служба посольства на своей странице в соцсети:

Важко потрапити на сторінки провідних місцевих медіа для донесення правди про українського нацгвардійця Віталія Марківа в той час, як Національна федерація італійських ЗМІ позивається проти Української держави у рамках цього ж судового процесу.
Відтак, публікація звернення Посла України у свіжому номері італійського журналу «Il Venerdi» (хоча й в обмеженому редакцією форматі) є результатом тривалого діалогу Посольства з керівництвом та журналістами видання «La Repubblica» для представлення на шпальтах італійських медіа альтернативної точки зору.
«Трагічна історія італійського репортера Андреа Рокеллі не повинна розглядатися поза контекстом російської агресії, проти якої боролися захисники України, зокрема й Віталій Марків», - відзначив український Посол. «Не дивлячись ні на що, я вірю у справедливість італійської судової системи, яка має продемонструвати свою незаангажованість, повернувши свободу та гідність Віталію Марківу», – підсумовує Посол Є.Перелигін.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling