Новини

Степанов пояснил рост количества заболевших коронавирусом

6 Червня 2020 19:06

У повышения уровня заболеваемости COVID-19, которое наблюдается уже несколько дней, есть простое объяснение - "наше общество достаточно легкомысленно отнеслось к рекомендациям Минздрава, а смягчение карантинных мер восприняло как полную их отмену".

Об этом министр здравоохранения Украины Максим Степанов написал на своей странице в соцсети.

***

Тренд підвищення рівня захворюваності останніх кількох днів має просте пояснення — наше суспільство досить легковажно поставилося до рекомендацій МОЗ, а пом'якшення карантинних заходів сприйняло, як повне їх скасування.

Я хочу наголосити: влада обрала стратегію адаптивного карантину задля поступового виходу з коронавірусної кризи. Проте карантин досі ДІЄ. Важливо не плутати поняття пом'якшення і скасування, адже загроза COVID-19 така ж велика, як і раніше.

Ми бачимо сумну статистику збільшення випадків захворювання й в інших країнах. Рівень передачі вірусу в Німеччині за останні дні знову перевищує критичне значення. У Китаї, звідки й почалась епідемія, готуються до нового спалаху. Ще однією країною, влада якої оголосила про початок другої хвилі, стала Південна Корея. Бразилія та Індія також ставлять нові антирекорди.

В Україні ж останні тижні спостерігалась позитивна динаміка захворюваності. Але останні дані та легковажне ставлення до власної безпеки громадян — тривожні.

Я розумію, як всі втомилися від карантину; хочеться якомога швидше повернутися до повноцінного життя, але у нас немає вибору. Війну з вірусом поки не виграно. Та лише своєю поведінкою і дотриманням правил безпеки ми можемо мінімізувати активність його розповсюдження.

Я звертаюся до кожного громадянина України й наполегливо прошу дотримуватися всіх протиепідемічних правил. З ними можна ознайомитися на офіційних ресурсах МОЗ.

Користуйтеся масками, антисептиками та дотримуйтесь соціальної дистанції! Не нехтуйте правилами та засобами індивідуального захисту, адже від цього залежить не лише ваше життя, але й тих людей, хто з вами поруч!

Здоров’я — це, в першу чергу, про самосвідомість та відповідальність. Міністерство несе відповідальність за створення заходів превенції та реалізацію лікування, інші органи виконавчої владі — за контроль за дотріманням карантинних заходів, місцева влада — за створення умов для дотримання карантину. Але все це не працюватиме, якщо ви не візьмете на себе відповідальність за власне життя і продовжите легковажне ставлення до себе та близьких.

Попереду — довгі вихідні, тож, будь ласка, будьте пильними, обережними та відповідальними!


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling