Общество

Львовские гвардейцы рассказали о своих самых надежных партнерах (видео)

28 августа 2020 14:33

Лохматые, рыжие, брюнетки, короткошерстные, с мокрыми носами и длинными хвостами - все они гвардейские служебные собаки, которые наравне с военными идут в строю и выполняют служебно-боевые задачи.

Их учат охранять и конвоировать подсудимых, охранять общественный порядок, определять расположение наркотиков и мин, но именно во Львовском подразделении 2 Галицкой бригады НГУ - розыскные собаки.

Загалом у бригаді, враховуючи підрозділи у Тернополі, Рівному, Ужгороді та Львові, понад п’ятдесят службових собак. У самому Львові – понад десять. Це німецькі вівчарки та бельгійські (малінуа). Вони, як і люди, поділяються на типи вищої нервової діяльності. Є серед них сангвініки, холерики, флегматики та меланхоліки. І, кажуть кінологи, дуже важливо вчасно розпізнати до якого типу відноситься собака. Саме це дозволить визначити їх придатність та підкаже, як краще тренувати собаку.

Собаки, як і гвардійці, щодня виконують службово-бойові завдання. Є у них і час для відпочинку, і тренування, і вигулка, і купання, і повноцінне харчування. Деякі з них люблять бавитись з м’ячиком, деякі тренуватись на майданчику, а деякі просто щоб їх пестили за вушком.

Наприклад більгійська вівчарка Джоні – молодий та грайливий пес. Йому всього рік і два місяці, але він вже заступає на бойову службу. Цього року він разом з кінологом закінчив навчання у Навчальному центрі Національної гвардії України в місті Золочеві. Тепер Джоні дипломований спеціаліст за спеціальністю «розшуковий». Він дуже веселий, легко піддається навчанню та дуже любить, коли його заохочують смаколиками. Але от до незнайомих людей відноситься з великою насторогою.

Багато хто пам’ятає історію німецької вівчарки Томі .

Минулого року його врятували з лісу поблизу Львову волонтери. Собаку прив’язали до дерева та покинули напризволяще. Вже з притулку його забрали на службу нацгвардійці. Томі вже рік у бригаді, він швидко навчився усьому необхідному і разом з господарем виконує службові завдання. Що цікаво, пес дружить лише з Павлом Слащовим, саме цей кінолог забирав його з притулку.

П’ятирічний Рекс вже дорослий та поважний пес. В бригаді почуває себе справжнім господарем. Він не буде реагувати на інших псів, та й коти йому не цікаві. Щоправда, попри свою дорослість, любить бігати за м’ячиком.

Про німецьку вівчарку Шанто гвардійці кажуть, що це справжній сангвінік: живий, рухливий та непосидючий. Кінологи зізнаються, що цей пес – справжній добряк до людей у формі, але дуже не любить тих, хто порушив закон. Завжди реагує на злочинців риком або гавканням.

Улюбленцю дітей Максу – три роки і він вже справжня зірка бригади. Цей пухнастий велетень вже став справжнім актором. Минулого року він знявся у соціальній рекламі проти булінгу, а коли псу ледь виповнилось 2 роки він зайняв друге місце на змаганнях багатоборства кінологів Західного оперативно-територіального об’єднання. Коли ж до бригади приходять діти з екскурсіями – це справжнє свято для Макса. Він надзвичайно любить дітей, а ті – його, тому під час демонстрації роботи кінолога та службового собаки, викладається на всі сто.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling