Лонгриды

Врач рассказал, как военкоматы заманивают в ВСУ контрактников тем, что им "лохи-волонтеры" зубы полечат

16 сентября 2020 16:13

Все привыкли к "лохам-волонтерам", лечащим зубы военнослужащим за свой счет. В некоторых военкоматах говорят: "на войне хотя бы зубы полечат".

Об этом на странице в сети Facebook сообщил врач Артем Похил.

***

Всім привіт!

Буду непопулярним. ( longread)

Знаєте як виглядає справжній пізд@ць для лікаря стоматолога?

Приблизно як на фото..

і ще коли ти на протязі 6 років вклав стількі часу в роботу з військовими що можна порівняти з відкриттям ще мережі стомат клінік.

- коли ти кожен день(!) бачиш в себе і в колег по клініці в розкладі словосполучення «АТО» і це означає що в кріслі буде діючий військовий або ветеран.

- коли ти навіть не рахуєш грошей які просто течуть в лабораторіі або в компаніі по продажу імплантатів і коли вже зовсім скрутно - ти кажеш бійцю - Братчику тут дуже багато , треба сплатити хоча б технічну частину. І він за це дуже вдячний.

- коли ти взнаєш з новин про державну премію в області військовоі стоматологіі в розмірі 300 штук гривень і думаєш куди б ти іх витратив в розрахунку оплати боргу на технічку для бійців.

А потім бачиш лаурятів без стида і совісті на заходах в фейсбуці.

- коли ти в 2016 думаєш - ми круті. Ми Тризуби , Ми все зможемо подолати і система нарешті запрацює і в ЗСУ з‘являться омріяні військові стоматологи. А вже 2020...

- коли ти ідеш на тиждень в ротацію а рідні тебе питають - ти ж тількі був? І ти кожен раз просиш в синухи відпустити тебе на тиждень бо цей раз буде майже крайній і більшь ніяких «поіздок».

- коли центральний (!) військовий шпиталь твого міста не має відповідного стоматологічного відділення а тількі відділення створеннюе за рахунок кафедри ( бляха кафедри , тобто місцевого учбового закладу) або за власні кошти людей - і кожний генерал який приізджає на відвідування з 2016 - каже як так можна було, все зробимо. А вже 2020..

- коли бійці на війні чекають саме волонтерів а не йдуть чомусь в шпиталі. Бо звикли до нормального відношення ВЖЕ.

- коли ти взнаєш , що нещодавно спілкувався з підполковником медичноі служби а він вже полковник а скоро буде генералом а там вже пенсія.

І ще головний пізд@ць цього всього всього - що всім то дуже і дуже зручно. Всі вже звикли до «лохів - волонтерів» , які безкоштовно лікують зуби і на війні і в тилу. В деяких військоматах вже так і кажуть - на війні хоча б зуби полікують.

Скількі ще вистачить терпіння розуміння і грошей в нас простих приватних лікарів, які своім часом і силами допомогають - ніхто не знає. Мені багато кажуть - навіщо ти це робиш? Що тобі з того? Насправді я хочу щоб всі знали і розуміли , що не завжди те що ховається під громкими словами реформа в арміі і в стоматологіі виглядає як справжня реформа. Що , насправді людей, які дійсно хочуть щось змінити, а не заробити і це принципово для мене - одиниці.

І я безумовно щасливий що всіх іх знаю але таких дуже мало.

Вибачте мене , якщо я невдовзі відмовлю в безкоштовному прийомі в клініці або буду розмовляти про знижки так іноді вже буває.

Ми дуже втомились.

Дякую.

П.С Фото сьогодні.

Нехай буде виглядати як піар або просто для привертання уваги - мені вже все одно.

Просто дивиться на діючого бійця ( майора) який майже без зубів з 2018 року. І насправді йому також пофігу як і мені вже - хто там сидить на Банковій, бо в нього як не було зубів так і немає. І таких історій в мене 5 сегрегаторів.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling