Політика

Геращенко: международные наблюдатели признали местные выборы 2020 безопасными

26 Жовтня 2020 09:12

Об этом сообщил заместитель министра внутренних дел Украины Антон Геращенко в прямом эфире спецпроекта «Ночь выборов с Савиком Шустером», отмечает пресс-служба МВД Украины.

***

"Я хочу сказати, що вибори відбулися. Вибори визнаються громадськими організаціями та міжнародним спостерігачами такими, які відбулися безпечно. Структури Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції діяли чітко, професійно та ефективно", - сказав Антон Геращенко.

"Якщо врахувати, що у нас 29 тисяч виборчих дільниць і, що при такій явці прийняло участь у виборчому процесі близько 10 мільйонів виборців, то кількість правопорушень зовсім не велика", - заявив заступник міністра.

Він додав, що це вже другі вибори до місцевих рад після 2015 року.

"Команда міністра внутрішніх справ Арсена Авакова показала, що ми працюємо заради того, щоб в України діяв Закон і кожен голосував за того, за кого вважає за потрібне. І перемагав не адмінресурс, не партія, яка у влади та яка до 2014 року, до Революції Гідності, служила завжди міністерству внутрішніх справ, а перемагав вибір кожного громадянина», - сказав Антон Геращенко.

Крім того, заступник міністра додав, що сьогодні ні один із мерів міст не заявив про те, що поліція порушувала Закон або була на стороні когось із їхніх опонентів.

«Це означає те, що і мери міст, і кандидати, які виграли чи програли, знають, що поліція була індиферентна», - зазначив він.

Антон Геращенко також сказав, що в Україні не буде проблем федералізації, якщо буде сильна влада та сильна правоохоронна система, яка служитиме інтересам країни.

Заступник міністра внутрішніх справ подякував членам виборчих комісій, близько 3 тисячам, які сьогодні працюють не покладаючи рук для того, щоб забезпечити в цей небезпечний час, пандемії коронавірусу, виборчий процес, Також подякував 160 тисячам працівникам системи МВС - правоохоронцям Національної поліції, військовослужбовцям Національної гвардії та бійцям ДСНС, які сьогодні чергували на виборчих дільницях.

«Загалом вважаю, що вибори пройшли задовільно. За всіма фактами, які підтвердяться, матеріали будуть розслідувані та направлені до суду для прийнятя рішень», - зазначив він.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling