Харьков

На Харьковщине гвардейцы-танкисты провели полевой выход (видео)

4 декабря 2020 14:08

Полевой выход танковой роты воинской части 3017 Нацгвардии Украины прошел на Харьковщине. В течение двух недель гвардейцы тренировались в вождении и стрельбе.

Танкисты пытались получить от этих занятий как можно больше знаний и навыков. Тренироваться им пришлось на Т-64 БВ по хорошо увлажненной осенним дождем глинистой местности. Однако члены экипажей остались довольны поведением машины во время движения, отмечает пресс-служба ведомтсва.

***

«Настрій прекрасний, багато чого встигли зробити. Навчали нові екіпажі. Вони практикувались у водінні у складних умовах місцевості. Ще ми проводили злагодження. Танк показав себе на такій місцевості досить непогано», – поділився командир танкового взводу лейтенант Іван Гнатюк.

«Я знаю кожен гвинтик у цьому танку і кожну пластину. Потужна і водночас досить слухняна машина. Ми на ньому виступали на танковому біатлоні у 2018 році. Наш екіпаж тоді захистив честь Нацгвардії, і ми тоді зайняли третє місце. Загалом нічого не змінилося – танк показує себе добре» – розповів механік водій Сергій Черняєв

Завершився польовий вихід стрільбами. Вони пройшли на загальновійськовому полігоні Збройних сил України у районі Башкірівки, що на Харківщині. Вогонь вели по різним типам мішені та на різні дистанції з ПКТ, НСВТ та з гармати за допомоги вкладного ствола. Останній елемент допомагає зрозуміти новачкам механіку прицілювання та пострілу, при цьому економляться досить коштовні снаряди.

«Стріляли на різні відстані. Спочатку працювали з ПКТ на дистанції шістсот метрів, так би мовити, «по піхоті». Наступний елемент – стрільба по мішені «БТР» на відстані один кілометр двісті метрів. Також ми практикувалися стріляти вкладним стволом. З усіма завданнями впорались», –пояснив командир танкового взводу лейтенант Олександр Шеховцов

Стріляти було непросто. Просто по фронту йшов сніг, який погіршив видимість, адже «розмивав» контури мішеней. Крім того дув сильний вітер, який постійно змінював напрямок, та наполегливі тренування все ж таки принесли бажаний результат. До того ж гвардійці досягли мети, яку ставили: провели злагодження екіпажів, командири танкових взводів отримали можливість підвищити рівень професіоналізму, розвинути командирські якості, навчити особовий склад ефективній експлуатації танка та його озброєння у різних умовах.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling