Харьков

На Харківщині нацгвардійці зможуть безкоштовно відвідувати музеї та виставкові зали

8 апреля 2021 14:03

Вперше в Україні підтримка суспільством бійців Національної гвардії України виходить на принципово новий рівень.

9 квітня, в Харківській обласній державній адміністрації буде підписаний тристоронній Меморандум про співпрацю в галузі культури, мистецтва і туризму між Східним оперативно-територіальним об'єднанням (ОТО) Національної гвардії України, Національною академією Національної гвардії України (НАНГУ) - з одного боку і 12 харківськими музеями, виставковими залами, художніми галереями, туристичними центрами та 4 книжковими видавництвами - з іншого. Гарантом Меморандуму стане Харківська обласна державна адміністрація (ХОДА).

Підписання Меморандуму приурочено до 7-ї річниці визволення гвардійцями ХОДА від проросійських загарбників у квітні 2014 року.

Відзначимо, ще в 2014 році в Харкові завдяки волонтерам і творчій інтелігенції розпочалася співпраця між частинами НГУ, Національною академією НГУ і театрами, музеями, філармонією та цирком. Завдяки такій співпраці, хлопці-строковики і курсанти мають можливість кожної суботи та неділі знайомитися з історією, культурою, традиціями і пам'ятними місцями Слобожанщини - краю, в який вони приїхали служити з усіх куточків України.

Командування Східного ОТО і Національної академії НГУ високо цінують повагу і турботу харків'ян про молодих гвардійців, а підписання Меморандуму дозволить вивести співпрацю на принципово новий рівень, зробити вільний час курсантів і строковиків насиченим, цікавим, пізнавальним, відкриє хлопцям доступ до унікальних колекцій харківських музеїв, художніх галерей, скарбів архітектурно-паркових комплексів Слобожанщини.

В свою чергу, приєднання до Меморандуму провідних харківських видавництв «Віват», «Золоті сторінки», «Ранок» і «Фоліо» дозволить постійно поповнювати гвардійські бібліотеки в Харкові, Слов'янську, Сумах та Маріуполі книгами класиків світової літератури і сучасних українських авторів. Перші примірники книг, а це понад 1000, будуть передані військовим частинам та академії під час підписання Меморандуму.

Крім того, харківські видавництва обрали саме Національну гвардію України для передачі дитячої та навчальної літератури у так звану «сіру зону» АТО. Тобто, літературу, яку друкують харківські видавництва, саме гвардійці будуть доставляти в ООС та дарувати багатодітним сім’ям, дитячим будинкам, школам та садочкам.

Крім того, вже до кінця квітня буде підписаний аналогічний Меморандум про співпрацю з усіма провідними харківськими театрами, обласною філармонією та державним цирком. І кожного тижня біля 50-ти строковиків та курсантів Нацгвардії зможуть знайомитись з акторською майстерністю митців Харківщини.

Як наголошують у Східному оперативно-територіальному об’єднані та академії НГУ, Національна гвардія України прагне зробити все можливе для того, щоб строкова служба та роки навчання були не лише часом оволодіння військовою справою, а й стали для молодих українців періодом культурного, інтелектуального і духовного розвитку. І підтримка творчої інтелігенції Харкова в цьому випадку є актуальною і безцінною!


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling