Политика

Коболев уволен с должности главы "Нафтогаза", его заменит Витренко

28 апреля 2021 15:31

Кабинет министров уволил Андрея Коболева с должности председателя правления НАК "Нафтогаз Украины".

Соответствующее решение было принято на заседании 28 апреля.

"Об "увольнении" узнал из новостей. Комментировать не могу. ПС Никаких заявлений не писал", - отметил Коболев в Facebook.

Как сообщает "Интерфакс-Украина", Юрий Витренко временно заменит Коболева на посту главы "Нафтогаза".

"Нафтогаз" изучает информацию об увольнении главы правления компании Андрея Коболева. Причина увольнения Коболева еще не была названа, пишет РБК-Украина.

Коболев возглавлял госкомпанию в течение семи лет - с марта 2014 года.

28 квітня Кабінет Міністрів України провів засідання загальних зборів акціонерів компанії НАК «Нафтогаз України».

Під час засідання розглянуто звіт про діяльність державної компанії НАК «Нафтогаз України» у 2020 році. Чистий консолідований збиток групи компаній «Нафтогаз» у 2020 році становив 19 млрд грн. При цьому у затвердженому Кабінетом Міністрів фінансовому плані компанії передбачалося отримання 11,5 млрд грн прибутку. Відповідний фінансовий план був запропонований самим керівництвом НАК «Нафтогаз України» у грудні 2020 року. За результатами засідання загальних зборів акціонерів роботу Наглядової ради та правління НАК «Нафтогаз України» у 2020 році визнано незадовільною.

Відповідно, з 28 квітня 2021 року припиняються повноваження незалежних членів Наглядової ради НАК «Нафтогаз України», представників держави у наглядовій раді НАК «Нафтогаз України», а також голови правління Коболєва Андрія Володимировича.

Незалежні члени та представники держави у Наглядовій раді компанії продовжать здійснювати свої повноваження до обрання та визначення нових представників.

Також прийнято рішення про обрання та призначення з 29 квітня 2021 року Вітренка Юрія Юрійовича головою правління акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія Нафтогаз України».

Юрій Вітренко має багаторічний успішний досвід у сфері енергетики та у 2018 році обіймав посаду виконавчого директора НАК «Нафтогаз України».

Перед новим керівником компанії поставлено завдання щодо системного збільшення видобутку українського газу, а також сприяння у формуванні повноцінного та справедливого ринку газу в Україні.

Тимчасовим виконувачем обов’язків Міністра енергетики було призначено заступника Міністра енергетики Бойко Юрія Миколайовича.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling