Новини

Рекомендации СНБО по противодействию распространению штамма "Дельта"

24 Червня 2021 14:43

В Украине 23 июня зафиксировано два случая COVID-19, вызванные штаммом «Дельта».

В СНБО обсудили меры борьбы с распространением "индийского" штамма в Украине, которые после утверждения отправят на рассмотрение правительства.

Під головуванням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова відбулася нарада, присвячена обговоренню питань поширення варіанту «Дельта» коронавірусу SARS-CoV-2 у світі та пов’язаних з цим загроз.

На початку наради О. Данілов зазначив, що з огляду на потенційну загрозу чергового спалаху епідемії коронавірусної хвороби через новий штам «Дельта», державні органи мають вжити усіх необхідних заходів до захисту здоров’я громадян та готовності медичної системи до ефективного функціонування.

Учасники наради обговорили питання щодо небезпеки поширення в Україні нового штаму «Дельта» коронавірусу SARS-CoV-2 та вірогідних шляхів його потрапляння на територію України. Зокрема, може йтися про такі країни як Індія, Великобританія, Португалія та Російська Федерація, а також Польщу, Румунію та Словаччину, де спостерігається циркуляція цього штаму. Загалом, за словами фахівців, нині поширення варіанту «Дельта» коронавірусу SARS-CoV-2 зафіксовано вже у 92 країнах.

На думку учасників наради, ситуація, що склалася, зумовлює необхідність запровадження додаткових ефективних протиепідемічних заходів з метою попередження поширення нового штаму «Дельта» коронавірусу SARS-CoV-2 територією України, прискорення темпів вакцинації та забезпечення її доступності, особливо для уразливих до COVID-19 верств населення – осіб віком 60+, активізацію інформаційно-просвітницької роботи серед населення щодо необхідності застосування засобів індивідуального захисту, важливості та безпечності імунопрофілактики.

Також, за словами фахівців, важливим є раннє виявлення штаму «Дельта», посилення якісного відстеження контактних осіб, посилення лабораторної складової для виявлення нового штаму «Дельта» коронавірусу SARS-CoV-2 та інших різновидів мутацій цього вірусу.

Крім того, на думку учасників наради, необхідним є удосконалення вітчизняних протоколів лікування відповідно до вимог сьогодення та посилення готовності закладів охорони здоров’я надавати медичну допомогу пацієнтам із діагнозом COVID-19 у випадку масової захворюваності. Важливою також є максимальна імунізація персоналу закладів охорони здоров’я, які надають допомогу таким пацієнтам.

Участь у нараді взяли Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, представники Національної служби здоров’я України, ДУ «Центр громадського здоров'я МОЗ України», Міністерства внутрішніх справ України, Державної прикордонної служби України, Медичних сил Збройних Сил України, провідні вітчизняні науковці, фахівці-інфекціоністи та епідеміологи, фахівці Апарату РНБО України.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling