Политика

Генерал Філіп Брідлав про концентрацію російських військ біля України: У нас є більше засобів, ніж просто економічні санкції

8 декабря 2021 09:59

У випадку повномасштабного вторгнення російських військ до України Захід має застосувати проти режиму Путіна болючі економічні санкції, а якщо вони не стримають агресію – розглянути варіанти військової допомоги.

Про це заявив Верховний Головнокомандувач Об’єднаних Сил НАТО в Європі у 2013-16 роках, генерал Філіп Брідлав під час онлайн-дискусії Київського Безпекового Форуму та Атлантичної Ради (Вашингтон), присвяченій підсумкам телефонної розмови Президента США Джозефа Байдена з Владіміром Путіним.

«В минулому ми запроваджувати лише економічні санкції щодо Росії. Але ці санкції, можливо, були недостатньо ефективними, бо вони не змінили поведінки Росії, поведінки пана Путіна настільки, наскільки ми очікували. Якщо ми й надалі будемо застосовувати економічні санкції, то маємо пересвідчитися, що цього разу вони будуть дійсно болісними і вони змінять поведінку російського керівництва», - сказав він.

Генерал наголосив, що «у нас є більше знарядь, ніж просто економічні санкції».

«Якщо не спрацюють економічні санкції, то тоді треба подивитися на варіанти військової допомоги. Щоби для Росії ціною можливої, потенційної атаки або нової агресії була власне втрата серйозних переваг», - підкреслив Філіп Брідлав.

Він зазначив, що Україні потрібна допомога з протиповітряною обороною і дронами, з розумними ракетами, які зможуть захистити Україну.

«Вони вже показали себе ефективними на Донбасі. Тож ППО буде дуже важливим. І підвищення цих спроможностей українських Збройних Сил дуже важливе», - сказав Верховний Головнокомандувач Об’єднаних Сил НАТО в Європі у 2013-16 роках.

«Звичайно, якщо ми очікуємо військового нападу, то маємо допомогти нашим українським братам і сестрам у цьому», - наголосив Філіп Брідлав.

Він також висловився на підтримку посилення проукраїнської коаліції у світі і інформування росіян про те, що насправді відбувається: «Відбувається агресивна війна. І до цього може призвести накопичення військ на кордоні».


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling