Харьков

Харьковская УНП решила поддержать Тимошенко

4 февраля 2010 13:25

Харьковская областная организация УНП распространила заявление, в котором высказалась в поддержку во втором туре президентских выборов Юлии Тимошенко.

"7 лютого 2010 року відбудеться другий тур виборів Президента України, під час якого громадянам України доведеться в черговий раз вибирати главу своєї держави, а також своє майбутнє, яке значною мірою залежатиме від того, хто представлятиму нашу країну, і яку політику буде в ній проводити.

Останні події показали, що обрання Президентом України лідера Партії регіонів В. Януковича несе в собі загрозу розколу країни та втрати її авторитету на міжнародній арені, оскільки вперше в історії України її Президентом може стати людина, у якої неодноразово були проблеми із законом і яка сьогодні демонструє відверту зневагу до Конституції України та її законів. Про це, наприклад, свідчать події за участю В. Януковича навколо державної резиденції “Межигір’я” під Києвом, а також ігнорування ним демократичних принципів і традицій, однією з яких є участь кандидата у Президенти в телевізійних дебатах, передбачених ст. 62 Закону “Про вибори Президента України”. Таку ж поведінку демонструють і члени команди В. Януковича, зокрема в Харкові, де під час першого туру президентських виборів ними нахабно порушувалися вимоги закону щодо обмеження агітації у день виборів.

Така поведінка В. Януковича та його оточення ставить під сумнів моральні принципи цієї “команди” та її спроможність керувати 46-мільйонною країною. Великі сумніви викликають і інтелектуальні здібності керівника Партії регіонів, який не орієнтується у елементарних речах, відомих кожній освіченій людині.

За таких обставин Харківська обласна організація Української Народної Партії вважає, що заклики окремих політиків не брати участі у виборах або не підтримувати жодного з кандидатів у Президенти, є нечесними і неконструктивними, оскільки позбавляють громадян права вибору. У зв’язку з цим Харківська обласна організація УНП заявляє про свою підтримку у другому турі президентських виборів кандидатури Юлії Тимошенко і закликає своїх членів та прихильників проголосувати за неї 7 лютого ц.р. Ми сподіваємося, що після обрання Президентом України Ю. Тимошенко зможе консолідувати усі здорові сили українського суспільства та забезпечити демократичний розвиток нашої держави і захист її національних інтересів. В іншому разі Україну можуть очікувати складні часи, наслідком яких може стати втрата економічної і навіть державної незалежності України".

Заявление подписал глава ХОО УНП Василий Третецкий.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling