Общество

В Харькове открывается новый учебный центр

25 мая 2011 11:44
  На правах рекламы

У Харкові відкривається новий Навчальний центр соціально-освітнього проекту «Відкритий світ інформаційних технологій» (IDEA).

Урочисте відкриття відбудеться 26 травня за адресою: вул. Киргизька, 10, о 14.00.

Про акредитацію та за додатковою інформацією звертайтеся до Володимира Носкова – 096-343-55-55

У центрі безкоштовно допомагатимуть опанувати комп’ютерні технології, проводитимуть тренінги зі складання резюме», «Пошуку роботи в мережі Інтернет», А також надаватиметься Юридична допомога й консультації в Інтернеті тощо.

Сотні мешканців Харкову зможуть оволодіти сучасними інформаційно-комунікативними технологіями в новому Навчальному центрі IDEA, створеному при Харківській громадській організації Центр реабілітації молодих інвалідів та членів їх сімей «Право Вибору».

Американська неприбуткова організація PH International (Пі Ейч Інтернешнл) за фінансової підтримки програми Microsoft Unlimited Potential (Світ безмежних можливостей) корпорації Microsoft разом з Харківською громадською организацією Центр реабілітації молодих инвалідів та членів їх сімей «Право Вибору» представляє проект «Відкритий світ інформаційних технологій» (Information Dissemination and Equal Access, IDEA). Проект IDEA створений для розвитку інформаційної грамотності населення регіонів України, підвищення якості освіти та рівня соціального та культурного розвитку, а також поліпшення якості життя людей, які потребують соціальної підтримки. Відкриття нового Навчального центру в Харкові стало продовженням реалізації проекту в регіонах України. З початку 2008 року 37 центрів проекту IDEA були відкриті в 29 містах України.

Діяльність проекту «Відкритий світ інформаційних технологій» спрямована на розширення можливостей доступу до інформаційних технологій, удосконалення технічних навичок і можливостей для безробітної та частково зайнятої молоді, молодих людей, які мають непривабливий соціально-економічний стан, осіб з обмеженими можливостями, людей похилого віку. Навчальні заняття в рамках проекту «Відкритий світ інформаційних технологій» орієнтовані не просто на надання можливості отримувати знання у сфері сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, але й на застосування цих знань на практиці та поліпшення умов життя в кожній місцевій громаді.

Навчальний центр отримує комплекти програми «Світ безмежних можливостей» корпорації Microsoft, що використовуватимуться для викладання. Також в рамках проекту «Відкритий світ інформаційних технологій (IDEA)» корпорація Microsoft надає безкоштовне ліцензійне програмне забезпечення для Навчального центру IDEA .

На базі навчальних центрів IDEA проводитимуться такі заняття, тренінги, семінари:

Курси за навчальною програмою «Світ безмежних можливостей», розробленою фахівцями корпорації Microsoft.

Семінари та заходи, спрямовані на вдосконалення різних навичок, актуальних для поліпшення соціально-економічного стану представників місцевої громадськості. Тематикою занять може бути: «Успішне складання резюме», «Пошук роботи в мережі Інтернет», «Юридична допомога й консультації в Інтернеті» тощо.
Навчальні центри надають населенню безкоштовний доступ до Інтернету обсягом до 10 годин на тиждень.

Слухачі курсів, які успішно закінчили навчання, отримують іменний сертифікат програми «Світ безмежних можливостей» корпорації Microsoft, дійсність якого роботодавці можуть перевірити на веб-сайті проекту www.idea-ukraine.org .

Валентина Бутенко, Директор Харківської громадської організації Центр реабілітації молодих інвалідів та членів їх сімей «Право Вибору»: «Початок роботи навчального Центру IDEA – це значна подія для нашого міста. Головне завдання, яке ми ставимо перед нашим центром - це відкрити для людей широкі можливості, що пропонує сучасний світ інформаційних технологій, щоб люди навчились активізувати внутрішні резерви, не боятися труднощів, оволоділи навичками ефективного спілкування й пошуку необхідної інформації в мережі Інтернет. Сподіваємося, що завдяки діяльності центру IDEA громадяни нашого міста отримають необхідні знання для підвищення конкурентоздатності на ринку праці, і, завдяки програмним продуктам Майкрософт, здобудуть універсальні можливості для інтеграції в сучасний інформаційний світ”.

Олег Давиденко, директор проекту «Відкритий світ інформаційних технологій» (IDEA):

«Незалежно від того, хто ми, звідки, і чим займаємося, у сьогоднішньому світі всі чудово усвідомлюють, що комп'ютерні технології глибоко проникли в наше життя. Для більшості з нас, хто щодня користується комп'ютером, Інтернетом, електронною поштою та іншими інформаційними технологіями, важко уявити, що мільярди людей по всьому світу позбавлені таких можливостей. Проект IDEA та програма Майкрософт «Світ безмежних можливостей» покликані поліпшити такий стан речей. Ми раді бути своєрідними дверима в новий світ для тисяч українців, які завдяки нашим центрам отримують абсолютно нові можливості».


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling