Политика

Партия "УДАР" подала заявку на членство в Европейской Народной Партии

5 апреля 2012 09:57

Партія «УДАР» розпочала інтеграцію в Європейську народну партію (ЄНП). Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко представив в Брюсселі свою політичну силу та звернувся до керівництва Європейської народної партії з проханням щодо надання партії «УДАР» статусу спостерігача в цій організації.

ЄНП є об'єднанням європейських правоцентристських партій, які перебувають нині при владі в більшості провідних країн ЄС. Ідеологічно ЄНП є найбільш близьким до УДАРу об'єднанням: вона виступає за соціальну ринкову економіку, вільне об'єднання громадян для захисту своїх інтересів і традиційні цінності, які близькі й українському суспільству (цінність свободи, непорушності прав громадянина, захисту прав власності і т.д.).

Приєднання УДАРу до сім'ї ЄНП посилить позиції партії, стане реальним кроком для європейської інтеграції України, дозволить доносити позицію партії УДАР до європейської спільноти і сподіватися на підтримку в критично важливих питаннях: контролі за чесністю виборів, діалозі з іншими демократичними силами.

ЄНП співпрацює в основному з парламентськими партіями, «Зараз нас розглядають як політичну силу. Я думаю, що фінальний етап нашої інтеграції в ЄНП почнеться тоді, коли ми станемо членом парламенту»,- заявив лідер «УДАРу» Віталій Кличко.

У свою чергу представники Європейського Союзу говорили про стурбованість процесами в Україні і висловлювали надії на те, що наступні парламентські вибори пройдуть відповідно до демократичних стандартів.

«Ми почули, що процеси, які відбуваються в Україні, викликають велику тривогу. Але разом з тим, ми також почули і те, що тема України залишається однією з ключових - Україна важлива», - сказав Кличко після закінчення свого першого візиту до Брюсселя в інтерв'ю журналістам.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling